KORISNJE ZIMNICE U ISHRANI PROTIV CANDIDE

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Lala63
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 1:27 pm

KORISNJE ZIMNICE U ISHRANI PROTIV CANDIDE

Post od Lala63 »

DA LI MOZE DA SE U ISHRANI JEDE ZIMNICA AKO NEKO IMA CANDIDU.
KONKRETNO: KISELI KUPUS, TURSIJA, KISELI KRASTAVCI, KISELI KARFIOL, AJVAR.
ODGOVOR MOLIM! :( :( :( :(
Lala63
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 1:27 pm

Re: KORISNJE ZIMNICE U ISHRANI PROTIV CANDIDE

Post od Lala63 »

NARAVNO DA MOZE, ALI NE SVE!
MOZE DA JEDETE BEZ STRAHA KISELI KUPUS (ZELENI I CRVENI), KISELU PAPRIKU, KISELI KARFIO!!!!!!!!!!!!!!

DOBRO JE NAPRAVITI JEDAN OBROK PARCE CRNOG ILI RAZENOG HLEBA SALATA OD KISELOG KUPUSA I 2-3 CENA BELOG LUKA!!!!!!!!!!! ZA RUCAK NAJBOLJE
Dr.Masinac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 6:35 pm

Post od Dr.Masinac »

Naravno da mozes da jedes,ti bukvalno mozes da jedes sve,samo moras da pripazis na kolicine.
Nije preporucljivo jesti zacinjenu hranu,mnogo masnu,slatko i hranu koja je pravljena na zaprzci.
Tako da ti savetujem da ajvar ne jedes,ali nije toliko strasno koliko bi bilo strasno da jedes cokoladice,ako me razumes.
Jer candida se hrani slatkim,a zacinjena i zaprzena hrana kao da ju dodatno ohrabruju.
Nadam se da sam pomogao,ako trebas jos nesto pitaj slobodno. :)
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:00 pm

Post od Ikar »

E pa Lalo, ja ne bih baš rekao da možeš da jedeš sve. Ono što znam sigurno to je da sirće ne odgovara - pa samim tim i ona zimnica koja je u sirćetu. Inače ja jedem svakodnevno kiselu papriku (ja je spremam sa limuntusom i medom) i odgovara mi dok mi kiseli krastavčići baš škode, a oni su u sirćetu.

Pogledaj link
http://istineilaziohrani.blogspot.com/2 ... -doba.html

i drži se te dijete.
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
Odgovori