Žlijezde na vratu

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Caciki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2012 10:50 pm

Žlijezde na vratu

Post od Caciki »

Poštovani,
sredinom novembra (u teretani) sam opipala iza lijevog uva malu žlijezdu. Pomislila sam da je od vježbi, jer me počeo i vrat boljeti (imam loše držanje, pa samim tim i bolove u kičmi i vratu povremeno).. Otišla sam kod ljekara, radila kks, koja je odlična, sve vrijednosti! Radila sam uz štitne žlijezde i žlijezda na vratu, i urinotrakta. Imam još jednu staru žlijezdu sa desne strane vrata, koja je tu otkad znam za sebe. Uglavnom,one se do danas nisu povećavale, ali čini mi se ni smanjivale. UZ je bio takođe normalan. Za žlijezde je pisalo da su reaktivne ako se ne varam (ne mogu da nađem nalaz). Zaboravih reći i da sam vadila i urin i urinokulturu, koji takođe nisu pokazali ništa. Pao mi je kamen sa srca.
Međutim, juče sam viđela još jednu žlijezdu iznad ključne kosti sa lijeve strane, ona je mala i pokretna kao i ove na vratu.Ona se baš ne vidi, ali se jasno osjeća pod rukom.
Inače, po prirodi sam hipohondar. I žlijezde me izluđuju. Svaki dan ih pipam u nadi da su se povukle.. Ne znam šta da radim. Planiram opet kod ljekara. Da li da tražim još neku pretragu? Šta da radim? Ima li neko slično iskustvo?
Molim vas pomagajte! Hvala!
Caciki
Novi član
Novi član

Re: Žlijezde na vratu

Post od Caciki »

Takođe, dodala bih iako mislim da to nema veze, ali.. Na licu imam dosta bubuljica, čini mi se da su me napale malo prije žlijezdi. I one same izgledaju kao čvorići i jako su bolne ako pokušam da ih istisnem... Inače, bubuljice imam samo u pms-u..
Caciki
Novi član
Novi član

Re: Žlijezde na vratu

Post od Caciki »

Molim vas!
Neko može da mi pomogne?
Odgovori