Zivim u Torontu. Pokusavam da zatrudnim 5 godina i nista. Prvo sam isla u St. Mike's hospital( Dr. Derzko Christine) dve godine, bila na Clomid-u 12 ciklusa, radila 3 inseminacije. Jedini problem koji mi je pronadjen bio je nesto povisen insulin, zbog toga sam pila Metformin 250mg dnevno. Kod supruga smanjena kolicina(0.5ml), pokretljivost i broj OK.
Onda sam presla kod drugog doktora. Dr. Neitan Roth-a ,( ja pisem njihova imena mozda ih i znate) Tu sam prvo uradila prohodnost jajovoda, (prohodni). prvi put sam kod njega bila prosle godine u septembru. On me nije ni jedanput od tada ginekoloski pregledao, niti uradio i jedan bris. jedini problem sto se njega tice je bio povisen prolaktin( vrednost je bila 25), pa sam bila kod endokrinologa koji me je stavio na bromokriptin 1 tab. dnevno. Dr. Roth nije pravio nikakav problem sto se tice smanjene kol. sperme, rekao je da je to OK. Predlozio je da pijem Metformin 500mg 2x1. Sto i cinim.
Radili smo kod njega 2 inseminacije.Stimulacija je bila Gonalom F . Imala sam 5-6 vecih folikula , ali nista od trudnoce.
Sada mi je predlozena IVF, spremam se za septembar. Ali se i dvoumim da li da idem kod njega ili nekog drugog. Pre neki dan sam bila kod njega i dok je on bio sa drugim pacijentom ja uzmem moj file i vidim da mi nalaz urina pokazuje mix bakterije, nalaz od pre 3 meseca za koji mi on nije nista spomenuo, i sa takvim nalazom sam radila inseminaciju.
Molila bih Vas da iznesete Vase misljenje i ukoliko znate nekog dobrog doktora i kliniku koja radi IVF u Torontu da mi predlozite.
Ja imam 31 god. , nikakvih zdravstvenih problema, nikakvih operacija nisam imala, nisam ostajala trudna.
Puno pozdrava i kada stignete molim Vas da mi odgovorite
Molim ObGyn za misljenje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hi Sally,
Zao mi je sto ste cekali na moj odgovor tamo dugo...ali...prvo ova sedmica mi je prilicno tight ! tako da nisam imala vremena za forum...dakle...35 godina sa 5 godina infertiliteta...hm...
Ne znam ja ta imena, jer ja ne radim u Torontu...ali sam google-ed their names i nasla sam Dr. Derzko Christine ( pa prilicno je gospodja u godinama ) vidim da jos radi du St.Michel's Hospital, ali ne znam njene rezultate...ona spada u grupu reprodutkivnih endokrinologa ali ja isto tako znam da ta bolnica u Torontu nije u vrhu sto se tice OI/IUI
( ovulation induction and intrauterine insemination program ), tako da ne znam koji je success rate njenog rada...ne mogu da vjerujem da su Vam radjene inseminacije bez prethodnot HSG i hormonalnog profila ?! ako je to bio slucaj....onda ste je trebali ostaviti prije...ako ste imali normalne nalaze onda je nakon 3 neuspjele inseminacije potrebno to refer the patient to IVF clinic ! because otherwise it's waisting of time...
O ovom drugom Dr. Neitan Roth, on na svom websitu nema success rate...tako da mi je tesko reci gdje se rangira u Ontariju...i njegova data baza je specificna...dakle morate zahtijevati susret sa njim prije nego ulozte pare and to address some questions ! HIS success rate per cycle ! Ottawa has 40 % but Calgary has 50 %, where is Dr. Roth ? Nalaz o Vasem urinu koji se nalazi u vasem kartonu vezano za mix bacteria, nije uopste znacajan, zato sto predstavlja kontaminaciju od okolnih tkiva kao sto je vagina, velike usne...i nepotrebno je bilo kakvo lijecenje...
O IVF - klinikama u Torontu moram da ih pretrazim i da vidim njihove rezultate a to mozete i vi...IVF clinics in Toronto...tamo gdje ima success rate...isla bih tamo...i ako Vam on odgovori na pitanja...koliki je uspjeh IVF-a u njegovoj klinici i ako je oko 40 %,mislim da je to jako dobro...morate da isto precizirate pitanja i pitate...
1. How many IVF cycles you did in last year ?
2. What was the success rate regarding clinically diagnozed pregnancies ?
3. What is the life birth rate ?
4. What is the spontaneous abortion rate ?
5. Are our embrions going to be frozen ?
6. How much I have to pay for next cycle with frozen embrios ? because the price is significantly different !!!
7. What protocol you will use with my IVF ?
OVDJE MOZETE DA PITATE STA GOD HOCETE...JA BIH VAS SAVJETOVALA DA ODETE U JOS NEKU IVF KLINIKU I PITATE ISTA PITANJA I VIDITE STA VAM VISE ODGOVARA I KO JE BOLJI...
SVE STO VAM ON KAZE...PISITE ! JER CETE ZABORAVITI I JAVITE MI ODGOVORE...SRECNO.
Zao mi je sto ste cekali na moj odgovor tamo dugo...ali...prvo ova sedmica mi je prilicno tight ! tako da nisam imala vremena za forum...dakle...35 godina sa 5 godina infertiliteta...hm...
Ne znam ja ta imena, jer ja ne radim u Torontu...ali sam google-ed their names i nasla sam Dr. Derzko Christine ( pa prilicno je gospodja u godinama ) vidim da jos radi du St.Michel's Hospital, ali ne znam njene rezultate...ona spada u grupu reprodutkivnih endokrinologa ali ja isto tako znam da ta bolnica u Torontu nije u vrhu sto se tice OI/IUI
( ovulation induction and intrauterine insemination program ), tako da ne znam koji je success rate njenog rada...ne mogu da vjerujem da su Vam radjene inseminacije bez prethodnot HSG i hormonalnog profila ?! ako je to bio slucaj....onda ste je trebali ostaviti prije...ako ste imali normalne nalaze onda je nakon 3 neuspjele inseminacije potrebno to refer the patient to IVF clinic ! because otherwise it's waisting of time...
O ovom drugom Dr. Neitan Roth, on na svom websitu nema success rate...tako da mi je tesko reci gdje se rangira u Ontariju...i njegova data baza je specificna...dakle morate zahtijevati susret sa njim prije nego ulozte pare and to address some questions ! HIS success rate per cycle ! Ottawa has 40 % but Calgary has 50 %, where is Dr. Roth ? Nalaz o Vasem urinu koji se nalazi u vasem kartonu vezano za mix bacteria, nije uopste znacajan, zato sto predstavlja kontaminaciju od okolnih tkiva kao sto je vagina, velike usne...i nepotrebno je bilo kakvo lijecenje...
O IVF - klinikama u Torontu moram da ih pretrazim i da vidim njihove rezultate a to mozete i vi...IVF clinics in Toronto...tamo gdje ima success rate...isla bih tamo...i ako Vam on odgovori na pitanja...koliki je uspjeh IVF-a u njegovoj klinici i ako je oko 40 %,mislim da je to jako dobro...morate da isto precizirate pitanja i pitate...
1. How many IVF cycles you did in last year ?
2. What was the success rate regarding clinically diagnozed pregnancies ?
3. What is the life birth rate ?
4. What is the spontaneous abortion rate ?
5. Are our embrions going to be frozen ?
6. How much I have to pay for next cycle with frozen embrios ? because the price is significantly different !!!
7. What protocol you will use with my IVF ?
OVDJE MOZETE DA PITATE STA GOD HOCETE...JA BIH VAS SAVJETOVALA DA ODETE U JOS NEKU IVF KLINIKU I PITATE ISTA PITANJA I VIDITE STA VAM VISE ODGOVARA I KO JE BOLJI...
SVE STO VAM ON KAZE...PISITE ! JER CETE ZABORAVITI I JAVITE MI ODGOVORE...SRECNO.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Mnogo Vam hvala na odgovoru,
Nista nemojte da se izvinjavate sto niste stigli brzo da odgovorite. Ma super ste i ovo je bilo brzo. Ja cu biti strpljiva, a Vi u zavisnosti od vremena kada god stignete da odgovorite.
Ta prva Dr. mi je radila hormonsku sliku, bilo sve OK, osim blago povisenog insulina. Htela ona da mi radi 6 inseminacija, pa onda da me posalje na IVF.
Kod Dr. Roth-a sam prvo isla na na diet test (valjda se tako kaze)
gde su mi ubrizgavali fizioloski rastvor i gledali ultrazvucno prohodnost jajovoda. I taj DR sto je radio rekao mi da su jajovodi zapuseni.
Onda sam isla na HSG u bolnicu, radio je Dr. Roth i rekao da je sve OK. Jajovodi prohodni.
Na neka pitanja mi je on odgovorio.
5. transfer se vrsi 5-og dana, znaci u periodu blastocyste,
sve sto ostane se zamrzava
6. $ 1000 za vracanje zamrznutih
7. radi se sa lupronom i Gonalom F
S obzirom na moje godine uspesnost je oko 35%
Za sada toliko,
Puno pozdrava
Nista nemojte da se izvinjavate sto niste stigli brzo da odgovorite. Ma super ste i ovo je bilo brzo. Ja cu biti strpljiva, a Vi u zavisnosti od vremena kada god stignete da odgovorite.
Ta prva Dr. mi je radila hormonsku sliku, bilo sve OK, osim blago povisenog insulina. Htela ona da mi radi 6 inseminacija, pa onda da me posalje na IVF.
Kod Dr. Roth-a sam prvo isla na na diet test (valjda se tako kaze)
gde su mi ubrizgavali fizioloski rastvor i gledali ultrazvucno prohodnost jajovoda. I taj DR sto je radio rekao mi da su jajovodi zapuseni.
Onda sam isla na HSG u bolnicu, radio je Dr. Roth i rekao da je sve OK. Jajovodi prohodni.
Na neka pitanja mi je on odgovorio.
5. transfer se vrsi 5-og dana, znaci u periodu blastocyste,
sve sto ostane se zamrzava
6. $ 1000 za vracanje zamrznutih
7. radi se sa lupronom i Gonalom F
S obzirom na moje godine uspesnost je oko 35%
Za sada toliko,
Puno pozdrava
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Nasla sam i jednu kliniku u Hamiltonu imaju veliku stopu uspesnosti,planiram da odem i kod njih
www.crcfertility.ca
www.crcfertility.ca