bromergon

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

bromergon

Post od ikica »

Znate li mozda dali Bromergon pored svih nus-pojava koje daje i o kojima pise na samom leku moze dati alergiske reakcije u obliku osipa ali ne ono kao "koprivnjace" nego osip kao ujed insekata po svim delovima tela i to poprilicno.
Hvala
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od pieta »

ja sam prvog dana uzimanja tog leka dobila osip,pa sam zakjlucila da se radi o visokoj dozi sto je bilo tacno.
ikica
Stalni član
Stalni  član

Post od ikica »

Moguce da je visoka doza dala takav osip, medjutim u ovom slucaju radilo se o malim dozama, maksimalno doziranje je bilo 2puta po 1/2 pilulu, znaci jednu pilulu od 2,5mg u toku dana.
?!??!
pieta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Sep 01, 2005 12:33 pm

Post od pieta »

Ja sam imala prvo prolaktin 519(14.dana ciklusa),pa 874(24.dana).
Posle terapije 2X2,5(sa glavob., i mukom),prolaktin pao na 23!,sa 2,5 mg. bio je 67 i sa 1.25 sada je na kraju meseca 273.Osip mi se javio prvog dana sa 5 mg. i svrab po licu kao da su me izujedali komarci ,sada ga nemam.
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm

Post od bebimins »

Nisam imala problem osipa, ali mi se pojavljivala ispucala i osetljiva koža koja je izazivala intenzivan svrab. Mackala sam se bebi - uljem i brčkala više puta u toku dana, tako da je svrab, hteo ne hteo, malo uminuo.
Nisam sigurna da je to sve došlo sa lekom, sve mislim da je u pitanju hormonski disbalans... Proveri, u svakom slučaju...
Inače, ja pijem bromokriptin (što mu dođe isto kao i bromergon). Jake mučnine i pospanost, u talasima...
Sve naj!
ikica
Stalni član
Stalni  član

Post od ikica »

Ne znam, procitali uputstvo deset puta trazeci alergisku reakciju na ovaj lek, ali sem pospanosti i mucnine i glavobolje nigde nije pisalo za moguci osip pa zato pitala dali neko drugi imao isti ili slican problem. Vidim sada da ipak je moguce da je od bromokriptina (bromergona) mada je dermatolog rekao da mu to vise lici na ujed insekata (sto je malo diskutabilno jer da te ujedu insekti po celom ali bas po celom telu i posebno po ledjima i stomaku sto su pokriveni delovi tela malo je :roll: )
Terapija je sada nastavljena nakon prekida, pa videcemo hoce li se osip ponoviti.
Puno hvala na odgovorima!
Pozdrav
Odgovori