Poslao: Čet Jul 13, 2006 12:29 pm Naslov: uplasena
--------------------------------------------------------------------------------
Imam cistu na levom jajniku velicine 5,9x4.3 i pocetna dijagnoza je bila unilokularna cista bistrog sadrzaja,jasne kapsule.Medutim na posledjem ultrazvuku mi je receno da se cista nesto promenila da je nesto pocelo da raste na njenoj kapsuli prema jajniku.Radila sam kolor dopler na kome nisu registrovani nikakvi protoci.CA 125 mi je 26,2 (radjen u Hexalabu gde su referentne vrednosti do 35).AFP,BHCG,CEA,LDH su mi u granicama normale.Levi jajnik je ocuvan gotovo u celini i slicne je gradje ,velicine i oblika kao desni.Ne secam se dimenzija ,ali nije uvecan.Protoci i otpori u janiku su normalni.Papa je II grupa.
Sad vec zakazujem operaciju, ali se dvoumim izmedju klasicne i laparaskopske,kao i izbora hirurga.Iz Beograda sam.Lekar je na nalazu napisao da je to slozena cista,cini se benigna.Ali ja se ipak uzasno plasim.Imam 33 godine i nisam radjala.Mozete li vi nesto vise da mi kazete o tome?Da li se desavaju takve stvari da nesto pocne da raste na cisti a da bude benigno?Molim savet,ne spavam i ne jedem,preplasena sam!Hvala unapred
Za obgyn-preplasena
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik