dzepovi :(

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
ivcavasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 7:42 pm

dzepovi :(

Post od ivcavasic »

ja mislim da ovaj problem imam samo ja i niko vise,godinama imam neprijatan miris i ukus u ustima,pronasao sam i uzrok,bio sam kod nekoliko zubara i nista svi mi kazu da imam zdrave zube..nije do njih problem vec na gornjoj i na donjoj vilici izmedju umnjaka i mesa mi se skuplja ogromna kolicina hrane,duboko, koju je nemoguce ocistiti cetkicom,ni koncem,samo sam to uspeo 2 3 puta i tacno je to taj miris koji se oseca,u medjuvremenu sam izvadio sva 4 umnjaka,ali nista hrana se i dalje zaglavljuje i smeta mi neverovatno,da li neko moze da mi pomogne,sta da radim vishe,neprijatan miris je tu 24 h :(
Dr Aleksandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2013 11:05 am

Re: dzepovi :(

Post od Dr Aleksandra »

Pretpostavljam da su ti objasnili pravilne tehnike pranja zuba i korišćenje konca,to je ono što je do tebe da svakodnevno održavaš higijenu.Takođe,iako imaš zdrave zube,pitanje je da li imaš i zdrave desni,u šta sumnjam,obzirom da se žališ na džepove.To je ono što ne možeš sam da središ,već moraš kod stomatologa,ne bi li te džepove stavio pod kontrolu.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Постоје водене пумпице које избацују течност под притиском. Има их које раде на струју и које раде директно на притисак из водовода. Можда би њоме успео да очистиш храну која ти заостаје. Првенствена намена им је масажа десни, али можда би могле да ти помогну и у твом проблему.
ivcavasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2013 7:42 pm

Post od ivcavasic »

koncima i cetkicom nema sanse da se ocisti to,mozda moze tom pumpicom...pa jel znate nekog strucnjaka ali bash da je strucan u toj oblasti
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Знам неколико одличних стоматолога, али нису ти они потребни за то.

Пумпице се могу купити у радњама које продају такву опрему. Углавном их производи Филипс.

Обичну пумпицу, која ради на чесмовачу, купио сам веома давно тако да се више и не сећам где. На крају крајева, може се направити.
Odgovori