Pre godinu dana sam dobio žuticu hepatitis A,Potvrđeno iz labaratorije.ALT 3600.AST 818,GGT 350,BILI RUBINI 80..sve ekstremne vrednosti.Posle tri meseca se stanje stabilozavalo.Ali nikako da se vrednost ALT vrati u granice..Tokom cele godine se kreće u intervalu 45-57 a granica je 40.Vrednost Ast je 29,a zadnji put 32,GGT 17,šećer 5.37,holesterol. 4.17,trigliceridi 2.39,a pre tri meseca bili 2.79.Radio sam eho abdomena,sve je u redu,jetra je malo ehogenija,bubrezi rade,žučna kesa i žučni putevi u redu,slezina isto.Za godinu dana se dva puta testirao na B i C hepatitis(ELISA TEST) i bio negativan.Bio kod lekara specijaliste juče i opet moram da držim dijetu...Opet u martu d aradim labaratoriju i ultrazvuk gornjeg abdomena..Ali godinu dana držim dijetu i nema rezultata,,,od januara ne pijem esencijale forte.Od januara do jula pio oligovit.Od tada ništa od lekova.Imam snagu,energiju,dosta se kraćem i aktivan sam i osećam glad.Imam organizam sa ubrzanim metabolizmom....ja osećam glad jer mi je organizam navikao na jaku i energetsku hranu...Imam 180cm i 70 kg...36 godina..ne pušim,ne pijem,ne drogiram se...imam osećaj da imam viška eneregije...da li je u korelaciji masna jetra sa enyzomom ALT i to za posledicu ima povišene trigliiceride....Da li treba da pojačam fizičku aktivnost?Do sada sam držao strogu dijetu sa dosta vitamina,ribe,teletine,piletine,voća i povrća..verovatno nešto fali ..Da li postoji neka hrana koju treba da konzumiram ili postoje neki medikamenti da se reši postojeći problem.Lekari su bili u pravu kada su rekli da zbog akutnog hepatitisa A da će vrednost Alta dugo biti van granica...Svi lekari i zdravstveno osoblje su bili jako korektni prema meni dok sam bio na na niškoj infetivnoj klinici a i kasnije...
Postoji li neki lek,kapi,čajevi koji mogu da izleče masnu jetru ako je to u pitanju?
Hvala unapred!
Miloš dipl.ecc
DA LI JE U PITANJU MASNA JETRA?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Okt 22, 2012 1:16 am
Re: DA LI JE U PITANJU MASNA JETRA?
Sto se tice masne jetre i zucnih puteva koje pominjes, zakrcenje istih moze doci usled formiranja “kamencica”ciji je sastav oko 95% holesterol i konvencionalna medicina ih ne moze otkriti bilo kakvim (CT) skenerima ili ultrazvukom kao sto je slucaj sa kalcifikovanim kamencicima niti postojo bilo kakva “oficijelna” procedura za ciscenje jetre pa se u tom slucaju radi jedna od metoda Dr. Hulde Clark (curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.asp ) ili Andreasa Moritza, a tu jos mozemo pridodati i coffee eneme.
NIKAKO ni pod kojim uslovima ne koristiti bilo kakvu hemiju popularno navanu “lekovi”.
Kada je rec o dijeti, izbaciti svu preradjenu/rafinisanu hranu! Problem triglicerida je vezan u najvecoj meri za rafinisana biljna ulja i ostalo smece koje nam se pakuje u kutije sa neogranicenim rokom trajanja, tzv mrtva hrana. Znaci samo prirodna, sveza, sirova hrana.
Ako mozes da priustis dobar sokovnik (ne znam da li u Srbji mozes naci recimo Omega 6008 ili neki slican) , nema nista bolje za jetru od sveze cedjenog soka od povrca/voca tipa, sargarepa, cvekla, celer, razni zelenisi – persun, psenicni izdanci/trava (koju mozes kuci da gajis) itd ………
Uz to, koristiti cajeve na bazi lekovitog bilja. Procitaj pazljivo knjigu “Zdravlje iz bozije apoteke”od Marije Treben, jedne od najpoznatijih travara u Evropi, http://vratimosenaselo.com/Maria%20Treb ... poteke.pdf
Par detalja iz knjige :
“Код жутице и обољења јетре и слезине препоручујем следећу чајну мешавину: 50 г корена маслачка, 25 г цветова водопије (цикорије), 25 г лазаркиње и 50 г разгона (вероникe). Ове биљке добро помешати. На четврт литре воде узети пуну малу кашику и током дана пити, гутљај по гутљај, по две шоље незаслађеног чаја. “
“Када је реч о болести јетре, помаже мешавина чаја од 100 г петровца, 100 г ивањског цвећа и 100 г лазаркиње. Дневно се наташте пије једна шоља чаја, а у току дана још две, и то постепено, у гутљајима.”
Pored pomenutih , postoje raznorazne tincture za jetru (ciscenje/jacanje) na bazi sledecih biljaka, gujina trava (ili sikavica, divlja artičoka, magareća salata, bijeli stričak) , koren maslacka, cicak, ivanjsko cvece, itd ……….
Sve ovo iziskuje dosta vremena i strpljenja, jetra se ne moze revitalizovati za par nedelja pa ni meseci.
NIKAKO ni pod kojim uslovima ne koristiti bilo kakvu hemiju popularno navanu “lekovi”.
Kada je rec o dijeti, izbaciti svu preradjenu/rafinisanu hranu! Problem triglicerida je vezan u najvecoj meri za rafinisana biljna ulja i ostalo smece koje nam se pakuje u kutije sa neogranicenim rokom trajanja, tzv mrtva hrana. Znaci samo prirodna, sveza, sirova hrana.
Ako mozes da priustis dobar sokovnik (ne znam da li u Srbji mozes naci recimo Omega 6008 ili neki slican) , nema nista bolje za jetru od sveze cedjenog soka od povrca/voca tipa, sargarepa, cvekla, celer, razni zelenisi – persun, psenicni izdanci/trava (koju mozes kuci da gajis) itd ………
Uz to, koristiti cajeve na bazi lekovitog bilja. Procitaj pazljivo knjigu “Zdravlje iz bozije apoteke”od Marije Treben, jedne od najpoznatijih travara u Evropi, http://vratimosenaselo.com/Maria%20Treb ... poteke.pdf
Par detalja iz knjige :
“Код жутице и обољења јетре и слезине препоручујем следећу чајну мешавину: 50 г корена маслачка, 25 г цветова водопије (цикорије), 25 г лазаркиње и 50 г разгона (вероникe). Ове биљке добро помешати. На четврт литре воде узети пуну малу кашику и током дана пити, гутљај по гутљај, по две шоље незаслађеног чаја. “
“Када је реч о болести јетре, помаже мешавина чаја од 100 г петровца, 100 г ивањског цвећа и 100 г лазаркиње. Дневно се наташте пије једна шоља чаја, а у току дана још две, и то постепено, у гутљајима.”
Pored pomenutih , postoje raznorazne tincture za jetru (ciscenje/jacanje) na bazi sledecih biljaka, gujina trava (ili sikavica, divlja artičoka, magareća salata, bijeli stričak) , koren maslacka, cicak, ivanjsko cvece, itd ……….
Sve ovo iziskuje dosta vremena i strpljenja, jetra se ne moze revitalizovati za par nedelja pa ni meseci.
Uradi ERCP
А Олиговит се убио од витамина. Заборави на њега и сличне му препарате. Моја препорука су професионални препарати који се могу наћи по продавницама спортске исхране. Неке од њих користим годинама и поставио сам их на мој сајт, па ако те занима скокни и погледај (адреса сајта ми је у профилу).