Iskustva ljudi koji su pobedili karcinom

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
WildOrchid
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 3:00 pm

Iskustva ljudi koji su pobedili karcinom

Post od WildOrchid »

Poštovani,

volela bih da ovde pišu osobe koje su pobedile karcinom, kao što sam i temu naslovila (ukoliko postoji ista ili slična tema, molim admina da moju obriše).

Nisam dolazila sigurno godinu dana na forum. Borili smo se da iščupamo mamu iz kandži metastaza debelog creva, pluća i stomaka... nažalost, nismo uspeli.

Volela bih da ljudi ovde pišu i o svom iskustvu sa hemoterapijom, kao i da daju svoje mišljenje - da li je to, zapravo, zabluda?

U kojoj meri hemoterapija pomaže ili zapravo ubija pacijenta???

Ako ubija, zašto se ništa ne preduzme da se, slobodno mogu reći farmaceutskoj mafiji, stane na put???

Molim vas da se priključite, ja sam užasno tužna zbog svega što je moja mama prošla ali želim da, ako je ikako moguće, našim savetima spasimo ljude koji su još među nama.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Iskustva ljudi koji su pobedili karcinom

Post od aa_aca »

Фармако-мафија је веома моћна и мислим да јој није могуће стати на пут. Верујем да нам остаје само то да појединачне људе чупамо из сигурне смрти - малим корацима. Можда то да ефекта за десетак година.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

ono sta bih ja, osoba koja je bila bolesna od raka i koja se izlecila, mogao da posavetujem svim ljudima koji su ZDRAVI jeste da se na svakih 4-6 meseci kontrolisu, da vade krv, da rade ultrazvuk abdomena i da se preventivno pregledaju, jedino tako se karcinom moze na vreme pobediti...
imate mnogo ljudi koji su se izlecili od karcinoma pluca-ti karcinomi bili su u prvom stadijumu ili u drugom, u ostalim stadijumima mozete jedino da ublazite posledice ili-ako se radi o tumoru koji je hemioterapijski senzibilan da se postigne i remisija...
jedno je sigurno-ako se lecite bez citostatika najverovatnije cete umreti brze nego da se lecite sa njima...slazem se da je farmakomafija izuzetno jaka ali znam klince koji su se izlecili od leukemije, nas troje se tokom 2008-2009 lecilo od karcinoma testisa, svi smo se izvukli, dvoje njih od karcinoma bubrega-sada su ok...jedna jako draga prijateljica je bila bolesna od karcinoma jajnika, sada je izlecena...
zapitajte se sta biste uradili da ste vi bolesni, da li biste se prepustili travarima da cupaju i poslednji dinar iz vaseg dzepa ili da primate hemoterapiju?
ja sam imao niz negativnih nusefekata hemioterapije-od blagih mucnina do opasnih visednevnih mucnina, povracanja, gubitka apetita, neraspolozenja, do pucanja vena i otoka, bodenja po 5-6 puta na dan, afte...
povraca mi se od ljudi koji druge savetuju a da zapravo nisu prosli kroz tu pricu...price rekla-kazala zaboravite, bavimo se cinjenicama a cinjenice su da hemoterapija leci ljude, to sto niko nece da ide na vreme kod lekara je neka druga prica, to sto zene ne idu na pregled kod ginekologa po 10-15 godina necu ni da komentarisem... :oops:
kiwibel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2013 9:54 pm

Post od kiwibel »

mislim da je velika razlika ako se lečite od raka između 20 i 30godine, i ako imate preko 60. Ne želim da me neko pogrešno shvati ali ne poseže niko za alternativom jer ima izbor, već upravo zato što mu medicina ne daje izbora, ne zaboravite da citostatici i zračenja nisu lek za rak već isto jedna od alternativa.
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

razlika jeste velika, ali i svest je mnogo drugacija kada imate 20 i kada imate 40 i vise godina i porodicu...to vas sve nagoni da idete redovno na kontrole, da vadite krv, da ste fizicki aktivni, da ne pusite, da se hranite zdravo...
zavisi kako ko gleda na citostatike i zracenja, ja cu na njih gledati uvek kao na jedini lek za rak jer drugi ne postoji...znam da je moje lecenje kostalo strasno mnogo a da, osim goriva, nismo ama bas nista placali(osim tumor markera)...
vi ste trazili odgovor, ja nisam dao odgovor vec svoje misljenje...a kada covek ima vec izgradjeno misljenje onda nijedno drugo ne prihvata, ja imam jake argumente da me je terapija izlecila i drzacu se toga...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Дешава се да неко и преживи цитостатике и радиоактивно зрачење. Изузетак потврђује правило.
Odgovori