Stalne, hronicne upale grla
Stalne, hronicne upale grla
Imam 44 godine i upale grla sa temperaturom i slaboscu vise puta godisnje. Operisao sam krajnike pre vise godina i problem nije prestao. Koristim penicilinske antibiotike (Cliacil, Panklav, Augmentin) jer deluju skoro odmah i dovode do poboljsanja, ali problem traje 5-7 dana. Medjutim, problem se ponovo javlja za dva-tri meseca, nekada i posle samo mesec dana. Upala (prehlada) nastupa ako sam na hladnom ili popijem nesto sto je malo hladnije od sobne temperature (gazirano ili hladno pice nisam popio vise od 20 godina). S druge strane imam i alergiju na hladnocu (crvenilo i pecati) i dobio sam informaciju od nekih lekara van ORL struke da je to moguci uzrok i da se zapravo, javlja alergijska reakcija na hladno u grlu i da to stvori i pogodno tlo i za bakterije. Zato antibiotici pomazu, jer ima i bakterija, ali samo kratkotrajno. Zato pitam, da li ima logike u ovome i da li bi neki lek protiv alergije mogao da mi pomogne. Takodje, imam i kiselinu u zelucu i ceo taj vlazni trakt od grla do zeluca mozda ima osetljivu sluzokozu, pa je mozda i to jedan od razloga.Molim za pomoc i odgovore.
Re: Stalne, hronicne upale grla
Такође сам имао гадних проблема са грлом, тачније са епифарингсом. Ако не бих на време реаговао упала би се спустила на грло, па душник, .... Погледај на мом сајту шта сам радио: жалфија, мед, прополис, сода бикарбона, ...