Stalne, hronicne upale grla

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zorans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2013 10:09 pm

Stalne, hronicne upale grla

Post od zorans »

Imam 44 godine i upale grla sa temperaturom i slaboscu vise puta godisnje. Operisao sam krajnike pre vise godina i problem nije prestao. Koristim penicilinske antibiotike (Cliacil, Panklav, Augmentin) jer deluju skoro odmah i dovode do poboljsanja, ali problem traje 5-7 dana. Medjutim, problem se ponovo javlja za dva-tri meseca, nekada i posle samo mesec dana. Upala (prehlada) nastupa ako sam na hladnom ili popijem nesto sto je malo hladnije od sobne temperature (gazirano ili hladno pice nisam popio vise od 20 godina). S druge strane imam i alergiju na hladnocu (crvenilo i pecati) i dobio sam informaciju od nekih lekara van ORL struke da je to moguci uzrok i da se zapravo, javlja alergijska reakcija na hladno u grlu i da to stvori i pogodno tlo i za bakterije. Zato antibiotici pomazu, jer ima i bakterija, ali samo kratkotrajno. Zato pitam, da li ima logike u ovome i da li bi neki lek protiv alergije mogao da mi pomogne. Takodje, imam i kiselinu u zelucu i ceo taj vlazni trakt od grla do zeluca mozda ima osetljivu sluzokozu, pa je mozda i to jedan od razloga.Molim za pomoc i odgovore.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Stalne, hronicne upale grla

Post od aa_aca »

Такође сам имао гадних проблема са грлом, тачније са епифарингсом. Ако не бих на време реаговао упала би се спустила на грло, па душник, .... Погледај на мом сајту шта сам радио: жалфија, мед, прополис, сода бикарбона, ...
Odgovori