Pre 10 dana zbog Dcis uradjena je mastektomija i rekonstrukcija implatantom i cele bradavice,na levoj dojci.
Jos uvek osecam zatezanje i teskobu.
Prvi pstoloski kazu da je bilo celo tkivo zahvaceno ali jos cekamo zadnje rezultate.izvadjen je jedan sentinental limfni cvor i on je cist!
Radjena je MRT i snimak kostiju,nemam nigde metastaza.
Zanima me da li mi slede terapije posle jer plasim se hemoterapija vise nego operacija!
Da li i kada da pocnem neke vezbe?
Da li,kada i kakav brushalter da nosim?
Koliko treba za oporavak i da li cu ikada moci levu ruku koristim kao ranije?
Na sta da pripazim zbog izvadjenog lim.cvora?
Ishrana,jacanje imuniteta?
rekonstrukcija dojke implatantom
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm
Re: rekonstrukcija dojke implatantom
NE znam u kom gradu si se operisala.JA sam pre vise godina u BG.NA klinici prvo jutro posle hiruske intervencije su nas terali da radimo vezbe.U pocetku bude neprijatno ,ali kasnije posle istezanja ruke bude mnogo prijatnije ,nestane bas to zatezanje.Ja sam se osecala kao da mi je ispod pazuha neko okacio kofu maltera,ali vremenom i to prodje.Mala nelagodnost se oseca i sada ,ali nista strasno.RADIM sve kucne poslove ,ali ruku treba postedeti velikog tereta.ZA dalje lecenje ne znam sve zavisi od nalaza,imala sam i hemo i zracenje ,sve se izdrzi i prodje.Zelim ti puno srece i brzo ozdravljenje.Samo napred.
Re: rekonstrukcija dojke implatantom
NE znam u kom gradu si se operisala.JA sam pre vise godina u BG.NA klinici prvo jutro posle hiruske intervencije su nas terali da radimo vezbe.U pocetku bude neprijatno ,ali kasnije posle istezanja ruke bude mnogo prijatnije ,nestane bas to zatezanje.Ja sam se osecala kao da mi je ispod pazuha neko okacio kofu maltera,ali vremenom i to prodje.Mala nelagodnost se oseca i sada ,ali nista strasno.RADIM sve kucne poslove ,ali ruku treba postedeti velikog tereta.ZA dalje lecenje ne znam sve zavisi od nalaza,imala sam i hemo i zracenje ,sve se izdrzi i prodje.Zelim ti puno srece i brzo ozdravljenje.Samo napred.