molim za odgovor!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kaca bb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 7:59 am

molim za odgovor!

Post od kaca bb »

Pozdrav svima,
prvi put sam na ovakvom sajtu i drago mi je sto postoje ovakvi forumi sa skoro svim temama i odgovorima. Imam puno pitanja ali najhitnije mi je ovo:
posto treba da primam pregnil od 1500 dva puta nedeljno (i pijem dabroston tablete dva puta dnevno) zanima me koliko pregnil moze da utice na pozitivan test trudnoce? Jer, prekjuce ujutru sam dobila drugu inekciju a sinoc sam radila test i pokazao je pozitivno? Doduse slaba mala roze linija ... Zaboravih da kazem da mi je danas 33. dan. Ja cu u svakom slucaju da uradim i test krvi ali bih volela da mi neko odgovori i na pitanje.
Unapred se izvinjavam ako je o ovoj temi vec diskutovano ali sam se stvarno trudila da pronadjem nesto slicno medjutim - bez uspeha.
A da ispunim jos jednu obavezu - moji podaci:
imam 33 godine, redovnu menstruaciju ( na 30-31 dan) ali sam imala problema sa ovulacijom. Pocela sam da pijem klomifen pojavio se vodeci folikul, uradjena mi je inseminacija i to je uglavnom to...
kaca bb
Novi član
Novi član

Post od kaca bb »

pa zar nema nikog ko zna odgovor na moje pitanje!?
Sally5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sally5 »

A zasto primas pregnyl dva puta dnevno?
Test ce ti pokazati dve crte zbog pregnyla sigurno 24 sata posle injekcij a mozda i duze.
Sally5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 08, 2006 6:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sally5 »

Greska mislila sam da napisem nedeljno, pregnyl se obicno daje samo jedanput, da pomogne odvajanje folikula.
Da li si ti radila IVF ili IUI?
kaca bb
Novi član
Novi član

Post od kaca bb »

Hvala Sally na odgovoru,
pa pregnil primam ( ne znam ni ja tacno zasto ali valjda tako treba cim ga je prepisao ) ali manju kolicinu znaci ne od 5000 vec 1500 . Od 5000 sam primila da bi mi lakse prsnuo folikul a ovo sad valjda da ne bi slucajno bilo nekih problema.
A na drugo pitanje ne mogu da ti odgovorim omah jer stvarno ne znam ni sta je IUI ni IVF ( slabo mi idu te skracenice) . Mislim da je pitanje vezano za postupak koji je radjen...(??) Ali, sad cu ja da se "raspitam" jer ovde sigurno postoji objasnjenje za to.
U svakom slucaju radjena mi je, kao sto napomenuh, inseminacija.
Po programu trebala bih danas da radim test pa javicu se sa novinama.
kaca bb
Novi član
Novi član

Post od kaca bb »

Evo znaci to je to:
Kod mene je u pitanju IUI
Odgovori