donja vilica duza od gornje
donja vilica duza od gornje
imam izbacenu donju vilicu hteo bih je operisati to jest na neki nacin vratiti unutra dali je to moguce ako jeste kakva je to operacija,koilko traje,koliko je dug oporavak i koliko kosta i gde mogu da obavim operaciju ako neko moze da mi kaze ove informacije bio bih veoma zahvalan
Re: donja vilica duza od gornje
Imam isti problem. To se moze ispraviti jedino hirurgijom. Koliko sam ja saznala ne moze se operisati pre 18 godina. Potrebno je da odes kod svog zubara u dispanzer i da trazis uput za to, ona te salje na stomatoloski fakultet u Beogradu, na pregled. Oni ce ti pregledati zube i morace da ti stave fiksnu protezu, ali pre nje moras da popravis sve zube(ako ima kvarnih). E sad zavisi koliko dugo ces nositi vremenski protezu, ja trebam uskoro po uput pa ce mi reci valjda. Nakon iispravljanja zuba radi se operacija, oporavnjenje traje nekoliko nedelja ili meseci, zavisi,bices dosta otecen,onda fixnu protezu nosis jos nekoliko nedelja dok spadne otok i dok se ne oporavis i onda ti skidaju. Nadam se da sam uspela da ti pomognem.
Ja jedino imam problem da priznam drustvu da stvarno imam taj problem iako oni to vide, ja ne mogu da se ponirim sa tim, a i nesto mi je glupo da nosim fiksnu. 

A sto se tice placanja, ne placas nista , ni protezu ni operaciju koliko ja znam
ali ako hoces kod privatnika onda nesto dosta kosta 

Moj sestric ima progeniju, sve zavisi koliko je vilica izbacena. On je to regulisao donekle fixnom protezom, nije zeleo operaciju jer se plasio mogucih posledica kao i oporavka i bola nakon operacije. To sve treba da vidis sa svojim ortodontom i hirurgom u dogovoru