Ceste stolice,gasovi... Hitno potrebna pomc!!!
Ceste stolice,gasovi... Hitno potrebna pomc!!!
Ovako,sve je pocelp pre par meseci kad sam primetio da posle svakog obroka moram da idem na praznjenje. Uradio sam gastroskopiju i dr je rekao da je sve u redu da nema bakterija. Pio sam sabax, orvagil 2 nedelje. Nista nije pomoglo. Inace visok sam 180cm a imam 62kg i poboljsao sam ishranu jer sam krenuo u teretanu u avgustu da bi dobio na kilazi. Medjutim dobio sam samo 2-3kg posle 3 meseca. Pio sam i gejnere ali mi ni oni nisi pomogli. Sad sam u dilemi da li imam gliste,ili je mozda kandida ili nervozna creva. Ako je neko imao slicnih problema neka mi kaze sta da radim.... Pozz
Re: Ceste stolice,gasovi... Hitno potrebna pomc!!!
Те столице после сваког оброка - да ли су формиране или течне? Колико имаш столица дневно? Од када си тако мршав?
Pa stolice su veoma ceste. Sta god da pojedem imam potrebu da idem u wc pa makar po bila i jedna jabuka. Vise su neformirane nek i bobicaste. A mrsav sam ceo zivot. Zbog toga sam i poceo da treniram da bi se ugojio. Ovo me bas nervira.Juce sam imao bar 4-5 stolica.
Не могу да верујем да су ти радили гастроскопију а нису проверили састав столице. Неопходно је да се провери столица на паразите и остало.
Два месеца са проливима је превише. Док се паметњаковићи не смисле, погледај са мог сајта здравствене савете: http://*/. Мораш да зауставиш пролив па почни да:
- пијеш црни чај
- једеш рендане јабуке (без коре) са циметом,
- пијеш Флонивин три пута по једну капсулу (провери упутство за употребу),
- једну ракијицу пре ручка - ако смеш
- уносиш више течности
- једеш благу храну (кувани кромпир, супице,...)
- можеш да попијеш и неку таблетицу Лоперамида - обавезно прочитај упутство
Поздрав!
Два месеца са проливима је превише. Док се паметњаковићи не смисле, погледај са мог сајта здравствене савете: http://*/. Мораш да зауставиш пролив па почни да:
- пијеш црни чај
- једеш рендане јабуке (без коре) са циметом,
- пијеш Флонивин три пута по једну капсулу (провери упутство за употребу),
- једну ракијицу пре ручка - ако смеш
- уносиш више течности
- једеш благу храну (кувани кромпир, супице,...)
- можеш да попијеш и неку таблетицу Лоперамида - обавезно прочитај упутство
Поздрав!
Druze nije ti bas sve jasno. nemam ja proliv,meni su tvrde stolice. Samo sto nisu uvek formirane. Radio sam onaj najobicniji test. Davao stolicu u domu zdravlja u Raski. Rekli da nema nista u stolici. Sve ok. Ponekad imam proliv i to obicno ako uvece pijem alkohol.
Столица која није формирана није далеко од пролива. Следећи степен после пролива је вода.
Столица не може да буде тврда а да није формирана. Дакле отприлике:
тврда столица, нормална, мекана формирана, неформирана, пролив, вода. Не знам каква је то бобичаста столица.
Таква реакција на алкохол мени личи на осетљиво дебело црево. У том случају остаје:
- црни чај
- рендане јабуке (без коре) са циметом,
- Флонивин три пута по једну капсулу (провери упутство за употребу),
- више течности
- храна која није много зачињена.
Ваљда ће се јавити неко са још неким предлогом.
Столица не може да буде тврда а да није формирана. Дакле отприлике:
тврда столица, нормална, мекана формирана, неформирана, пролив, вода. Не знам каква је то бобичаста столица.
Таква реакција на алкохол мени личи на осетљиво дебело црево. У том случају остаје:
- црни чај
- рендане јабуке (без коре) са циметом,
- Флонивин три пута по једну капсулу (провери упутство за употребу),
- више течности
- храна која није много зачињена.
Ваљда ће се јавити неко са још неким предлогом.
Mekana formirana. A sta je problem to sto sta god da pojedem ja moram odmah u wc i to budu u vecini slucajeva gasovi. a malo stolice. To mi je najveci problem. Bojim se da nije iritabilni kolon. ili mozda ono oboljenje kad se hrana ne zadrzava u zelucu nego samo "proleti"
Ако храна пролети онда немаш формирану столицу, него пролив. Да би се вода ресорбовала из столице мора да се задржи у цревима неко време. Црева ти јесу осетљива, зато сам ти предложио шта да радиш. Пробај јер не може да шкоди.
ti definitivno mislis da ima proliv. ja nemam proliv!!! imam ogromnu kolicinu gasova u crevima. i potrebu da posle svakog obroka idem u wc.
Не мислим да имаш пролив јер си ми лепо рекао. Само сам ти објаснио да није у питању "пролетање" хране.