Molim vas za savet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Igor_95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 10:30 pm

Molim vas za savet

Post od Igor_95 »

Imam dijastemu od 1mm,ali i neka kao kozica iznad razmaka koja vodi sve do unutrasnje strane gornje usne. E sad,znam da moram da nosim protezu(nadam se ne fiksnu),ali mene zanima da li treba neka operacija povodom ove kozice? mooolim vas da mi odgovorite sto pre.Hvala unapred
Aleksandar80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 2:36 am

Post od Aleksandar80 »

Nemate razloga za brigu, dijastema od 1mm se moze zatvoriti. Ta kako je Vi nazivate "kozica" se zove labijalni frenulum i on se fizioloski tu nalazi, s tim sto je kod Vas isti nisko pripojen i samim tim je uzrok dijasteme. Trebate da odete kod Vaseg stomatologa koji ce se konsultovati sa ortodontom i oralnim hirurgom kako bi se resio Vas problem. Ukratko procedura je sledeca: Hiruski se ukloni frenulum u lokalnoj anesteziji a kada rana zaraste pravi se plan za protezu. U zavisnosti koliko imate godina i koje nepravilnosti zuba ili vilica imate ortodont ce se odluciti za pokretni plocasti aparat ili fiksni.
Igor_95
Novi član
Novi član

Post od Igor_95 »

mozda je glupo pitanje,ali sta je tacno lokalna anestezija?znam sta je anestezija,ali lokalna?sta je to? i,hvala za odgovor
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

lokalna anestezija, znaci da se koristi neki od lokalnih anestetika ovde lidokain, i on se jednostavno ubrizga pomocu sprica pod sluzaokozu u predelu frenuluma, i gotovo trenutno pocinje da deluje, tako da je taj predeo anesteziran... vecina procedura se u stomatologiji radi u lokalnoj anesteziji za razliku od opste, gde je pacijent "uspavan"
Igor_95
Novi član
Novi član

Post od Igor_95 »

jos samo da pitam,da li se odstranjivanje tog frenuluma moze raditi u drzavnim ustanovama ili mora kod nekog privatnog stomatologa?i koliko bi otprilike trajalo nosenje proteze?i koliko vremena treba frenulumu da zaraste? nadam se da ne pitam mnogo...
vlada014
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 12:30 am

Post od vlada014 »

pa malo je mnogo... moze i u drzavnim, ako imaju oralnog hirurga, zarasta za 7-10 dana konci se skidaju posle sedam, a za ortopediju tesko da moze ovako da se odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

Imam 14 god.Zelela bih da sredim zube,ono ako sto rade poznate licnosti,kod one doktorke Ljiljane.D
Sada mene interesuje sa koliko godina to da uradim?
Hvala unapred
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Ivanna, kraljico!!! To bi bilo najbolje da pitas "onu" doktorku Ljiljanu, šta misliš? :D
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

drecun napisao:Ivanna, kraljico!!! To bi bilo najbolje da pitas "onu" doktorku Ljiljanu, šta misliš? :D
dovoljno je samo Ivanna,a rado bih pitala doktorku Ljilju,ali nemam br.tel,ni mejl adresu..............
Maniv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 6:19 pm

Re: lidokain flasteri

Post od Maniv »

vlada014 napisao:lokalna anestezija, znaci da se koristi neki od lokalnih anestetika ovde lidokain, i on se jednostavno ubrizga pomocu sprica pod sluzaokozu u predelu frenuluma, i gotovo trenutno pocinje da deluje, tako da je taj predeo anesteziran... vecina procedura se u stomatologiji radi u lokalnoj anesteziji za razliku od opste, gde je pacijent "uspavan"
Vlado,
da li znas gde imaju da se kupe flasteri koji u sebi sadrze lidokain lokalni anestetik? Interesuje me da li imaju da se kupe u Beograde i gde?
Hvala unapred
Odgovori