Molim vas za savet
Molim vas za savet
Imam dijastemu od 1mm,ali i neka kao kozica iznad razmaka koja vodi sve do unutrasnje strane gornje usne. E sad,znam da moram da nosim protezu(nadam se ne fiksnu),ali mene zanima da li treba neka operacija povodom ove kozice? mooolim vas da mi odgovorite sto pre.Hvala unapred
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jan 29, 2009 2:36 am
Nemate razloga za brigu, dijastema od 1mm se moze zatvoriti. Ta kako je Vi nazivate "kozica" se zove labijalni frenulum i on se fizioloski tu nalazi, s tim sto je kod Vas isti nisko pripojen i samim tim je uzrok dijasteme. Trebate da odete kod Vaseg stomatologa koji ce se konsultovati sa ortodontom i oralnim hirurgom kako bi se resio Vas problem. Ukratko procedura je sledeca: Hiruski se ukloni frenulum u lokalnoj anesteziji a kada rana zaraste pravi se plan za protezu. U zavisnosti koliko imate godina i koje nepravilnosti zuba ili vilica imate ortodont ce se odluciti za pokretni plocasti aparat ili fiksni.
lokalna anestezija, znaci da se koristi neki od lokalnih anestetika ovde lidokain, i on se jednostavno ubrizga pomocu sprica pod sluzaokozu u predelu frenuluma, i gotovo trenutno pocinje da deluje, tako da je taj predeo anesteziran... vecina procedura se u stomatologiji radi u lokalnoj anesteziji za razliku od opste, gde je pacijent "uspavan"
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Re: lidokain flasteri
Vlado,vlada014 napisao:lokalna anestezija, znaci da se koristi neki od lokalnih anestetika ovde lidokain, i on se jednostavno ubrizga pomocu sprica pod sluzaokozu u predelu frenuluma, i gotovo trenutno pocinje da deluje, tako da je taj predeo anesteziran... vecina procedura se u stomatologiji radi u lokalnoj anesteziji za razliku od opste, gde je pacijent "uspavan"
da li znas gde imaju da se kupe flasteri koji u sebi sadrze lidokain lokalni anestetik? Interesuje me da li imaju da se kupe u Beograde i gde?
Hvala unapred