aritmije ....

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vrtimise
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 28, 2012 5:44 am

aritmije ....

Post od vrtimise »

Nosio holter 24 sata i registrovano 325 VES pojedinacnih, dominantno monomorfnih i 14 SVES pojedinacnih u jednom navratu kratkotrajna salva SVES.

Kardiolog mi je rekao da mi se srca napuni sa krvlju i da bol koju osetim u vratu je to sto mi srce onda u sledecem otkucaju svu tu krv izbaci odjednom.

Rekao mi je da se ne sekiram. Dao mi je da pijem neki Propafen 2 puta po pola tablete al kaze da i ne moram to da pijem.

Pre jedno godinu i po dana sam isto nosio holter 24 sata i imao samo 14 VES i 4 SVES.

Pored njegovog uveravanja ja sam jos uvek zabrinut.

Jel ima neko slicna iskustva ili neki savet da mi da?

Inace puls mi je bio min 52 max 113, prosek 74.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: aritmije ....

Post od aa_aca »

Опет параноишеш? Почни да пијеш магнезијум са доње слике. У 90% случајева смирује аритмије. Можеш да пробаш и гвожђе, али не било које. Узми оно са друге фотке. Наравно витамин Ц, а можда и мултивитамине. И постепено нормализуј унос течности у организам. Да не бих много детаљисао, скокни до мог сајта па прегледај савете: http://*/. Још воћке, поврћке, спорт...

Slika Slika Slika Slika
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Post od uliks1978 »

Nalaz holtera je potpuno normalan.Beta blokatore nemaš potrebe da piješ,pošto tvoj problem nije kardiološke prirode.Pokušaj da se umiriš i ne ubeđuješ sebe da si bolestan.Ukoliko nisi u stanju sam da se nosiš sa problemom,obrati se stručnom licu,odnosno psihologu,koji će ti dati prave smernice.Suplementaciju nemoj da uzimaš na svoju ruku,a pogotovo ne gvožđe pošto nisi radio krvnu sliku.To što je nešto lako dostupno,ne znači i da je apriori korisno.
vrtimise
Novi član
Novi član

Post od vrtimise »

Uliks, Aco hvala vam na odgovorima. Doktorim je je preporucio magnezijum jos prosle godine, pi sam neko vreme. Hvala jos jednom na odgovorima.
vrtimise
Novi član
Novi član

Post od vrtimise »

Evo i danas isti problemi, uf al je odvratno. Sta da radim sta mislite? Da ignorisem? Jel moguce da ovo ima veze sa nepravilnim sedenjem ili gastroenetroloskih problema? Jer mi se cini da kad dugo sedim (vise od dva sata), ili posle jela, ovo desava.
Odgovori