Biopsija
Re: Biopsija
На колико честе контроле су ти рекли да треба да идеш?
Kakav ste problem imali pa ste se javili ginekologu?Emica64 napisao:Ja sam nova na forumu. Radila sam biopsiju grlica.nasli su mi gnoja dosta i leukocita. Nisu mi dali nikakvu terapiju. Samo da idem na kontrole. Sto me zabrinjava.imal neko slican problem
Imate li neki nalaz pa da napišete, izveštaj sa biopsije, vaginalnog ili cervikalnog brisa???
Da li vam je rađena kolposkopija?
Doktorka mi je rekla na 6 meseci da idem na kontrolu.radila mi je kolonoskopiju vaginalni pregled ultra zvuk. U menopauzi sam idem godisnje na pregled. Kad sam otisla nadzena mi je ranica i tad sam radila biopsiju.
Промени лекара.Emica64 napisao:Doktorka mi je rekla na 6 meseci da idem na kontrolu.radila mi je kolonoskopiju vaginalni pregled ultra zvuk. U menopauzi sam idem godisnje na pregled. Kad sam otisla nadzena mi je ranica i tad sam radila biopsiju.
Ok, viđena je ranica, uzet je uzorak, stigao nalaz i šta na njemu piše?Emica64 napisao:Doktorka mi je rekla na 6 meseci da idem na kontrolu.radila mi je kolonoskopiju vaginalni pregled ultra zvuk. U menopauzi sam idem godisnje na pregled. Kad sam otisla nadzena mi je ranica i tad sam radila biopsiju.

Da li ima nešto na latinskom?
Kakav vam je rezultat vaginalnog brisa (koja grupa)?
Da li ste radili PAPA test i koja ste grupa?
Ovako mi je sve neprecizno.
Ako je PAPA 2 grupa i ako je biopsija u redu onda možete da 6 meseci ali mi niste napisali nikakav rezultat, samo da ima masa leukocita a to može pisati i u nalazu biopsije i u nalazu vaginalnog sekreta.
NIje lepo optuživati lekara kada ni ne znate o čemu se radi.aa_aca napisao:Промени лекара.Emica64 napisao:Doktorka mi je rekla na 6 meseci da idem na kontrolu.radila mi je kolonoskopiju vaginalni pregled ultra zvuk. U menopauzi sam idem godisnje na pregled. Kad sam otisla nadzena mi je ranica i tad sam radila biopsiju.
Pozdrav.
Ако је већ нађено доста гноја, како каже Emica64, онда је неозбиљно вршити контролу тек за пола године. Зато кажем да промени лекара.
Evo rezultat sa biopsije. Dobijeni materijal predstavlja koagulisanu krv sa fragmemtima papilomatoznog skvamoznog epitela i sa jakostepenim zapaljenjskim infiltratom/gnoj/.. Papa 2 grupa. Na preparatu dosta leukocita. VS 3grupa
Evo rezultat sa biopsije. Dobijeni materijal predstavlja koagulisanu krv sa fragmemtima papilomatoznog skvamoznog epitela i sa jakostepenim zapaljenjskim infiltratom/gnoj/.. Papa 2 grupa. Na preparatu dosta leukocita. VS 3grupa
Pozdrav Emica64,
Iz iskustva cu ti reci da se ne oslanjas na misljenje jednog doktora/ doktorice, ako nisi sigurna i mislis da bi trebala jos nesto da znas ili ucinis povodom toga, tragaj za misljenjem jos nekog doktora/specijaliste... Svo postovanje prema tvom ljekaru, ali dijagnoze su dosta individualne pa ti preporucujem da me poslusas, ako ne sada onda prihvati savjet za ubuduce...
Sve najljepse
Iz iskustva cu ti reci da se ne oslanjas na misljenje jednog doktora/ doktorice, ako nisi sigurna i mislis da bi trebala jos nesto da znas ili ucinis povodom toga, tragaj za misljenjem jos nekog doktora/specijaliste... Svo postovanje prema tvom ljekaru, ali dijagnoze su dosta individualne pa ti preporucujem da me poslusas, ako ne sada onda prihvati savjet za ubuduce...
Sve najljepse