Uticaj nocne smene na ovulaciju

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ljubilica85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2013 8:52 pm

Uticaj nocne smene na ovulaciju

Post od ljubilica85 »

Pozdrav svima na forumu! Najpre da vam pozelim zdraviju i srecniju 2013. godinu!
Imam jedno pitanje za strucnjake na ovom forumu: Naime pocela sam da radim pre 15 meseci nazalost i u trecoj smeni i imam osecaj da se poremetio proces ovulacije tj. da imam izostanak ovulacije. Vec par meseci idem na folikulometriju i doktorka ne vidi folikule. Imam redovne menstruacije na 28-30 dana. Napominjem da sam pre 2 godine imala iz prvog pokusaja zacece koje se nazalost zavrsilo kiretazom :( Ono sto me interesuje je da li i kako utice treca smena na stabilnost hormona u organizmu pa samim tim i normalnu ovulaciju? Na zadnjem merenju prolaktina sam imala blago povisen nivo istog.

Izvinjavam se ako je bilo slicnog pitanja na forumu ali nisam uspela da nadjem odgovor. Hvala unapred na strucnim odgovorima.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Uticaj nocne smene na ovulaciju

Post od aa_aca »

Одговор знаш и сама по томе како се осећаш када ноћу радиш а дању спаваш. Неправилан живот може да направи непредвидиви дармар у организму. Трећа смена је на жалост један од видова неправилног живота.

Постоје људи који су отпорнији на такав вид тортуре организма. Ти изгледа ниси. Гледај да се баталиш треће смене. Ако никако не можеш, онда ћеш морати више времена да посветиш свом здрављу: дуже квалитетно спавање, боравак на ваздуху, редован спорт, витамини, минерали и тако даље. Имаш понешто од савета на мом сајту: Ацин сајт. А ја одох на спавање јер сам превише заглавио.

Такође све најбоље у новој години! Лаку ноћ. :)
Odgovori