Dva pitanja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
lexus2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2013 11:24 am

Dva pitanja

Post od lexus2 »

Pozdrav svima.

Moja devojka i ja smo u vezi oko 8 meseci, redovno imamo seksualne odnose. U početku smo koristili kondom, sada je ona od nedavno počela da pije kontraceptivne pilule Legravan i pije svaki dan. Pored nekih fizičkih simptoma (otečenost i naduvanost stomaka), malo sam primetio i promene u njenom raspoloženju. Kao da je postala rasejana, naglo povlači neke poteze itd... Ima li to neke veze sa tabletma?

Drugo pitanje se tiče njenog zdravlja, često puta je govorila kako joj se javlja neko gljivično oboljenje zbog kandide, spominjala je da je išla kod ginekologa i da je imala šestu grupu, pa joj je ova dala neke vaginalete da se to smiri. Ok to bude posle njih, ali od samog početka, od kako imamo odnose sam primetio da njena vagina i sekret iz nje nemaju baš prijatan miris. Čak i kad se zaleči vaginaletama. Nekako me taj miris podseća na crni luk (približno), pa mi bude odbojno. Nekad u toku odnosa ima i preterano lučenje sekreta, samo ne znam ima li to neke veze... Šta bi mogao ovde biti problem? Trebam li ja da koristim nešto pošto se njoj javlja ta bakterija?
Korisnikov avatar
gerda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 1:25 pm

Re: Dva pitanja

Post od gerda »

Naravno da teba oboje da odete kod ginekologa,jer se prenosi sa devoje na tebe što možeš da primetiš a i nemoraš i onda se vrtite u krug.Evo ovde imaš baš lep pročitaj.

klik ovde
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Контрацептивна орална средства увек имају споредна дејства и треба их користити само повремено - до годину дана па дужа пауза. Важно је да се прати упутство произвођача и да се користи оно средство које одговара хормонском статусу жене, а по савету лекара.

Кандида није бактерија него гљивица. Ако је превише има у цревима може да се прошири напоље и прави проблем. Међутим, суштински проблем је баш превелика количина кандиде у цревима јер ремети број корисних бактерија. Последице тога могу да буду разне. Истраживања неких научника показују да је кандида узрок тумора. Срећом, постоји једноставан и јефтин лек за туморе, али о томе сви ћуте. Прошетајте по овом сајту: http://www.curenaturalicancro.com/. Понешто сам и ја писао о томе на мом сајту: Ацин сајт. Још да споменем да је домаћи кефир одличан против кандиде, а и шире.
lexus2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2013 11:24 am

Post od lexus2 »

Hvala na odgovorima, uzeo sam danas Daktanol mast na preporuku lekara, pa ću sa njom probati da neutrališem eventualno prisustvo kandide.

Samo mi nije ostalo jasno, da li zbog ovih tableta i hormona koje one sadrže, zaista mogu da se dese nagle promene raspoloženja? Sa nama je u principu sve ok, ali primetio sam da otkad ih uzima da često kaže neke stvari koje ne želi itd.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

lexus2 napisao:Hvala na odgovorima, uzeo sam danas Daktanol mast na preporuku lekara, pa ću sa njom probati da neutrališem eventualno prisustvo kandide.

Samo mi nije ostalo jasno, da li zbog ovih tableta i hormona koje one sadrže, zaista mogu da se dese nagle promene raspoloženja? Sa nama je u principu sve ok, ali primetio sam da otkad ih uzima da često kaže neke stvari koje ne želi itd.
Можеш да пробаш и са испирањем раствором соде бикарбоне: кашичица на два деци воде. Само је треба добро растворити да нема талога. После не треба испирати водом.

Моја жена је по препоруци лекара после хормонских анализа користила Жанин (Jeanine) и није имала проблема. Ипак је престала да га користи после годину дана - за сваки случај. Сада се сналазимо на друге начине. Свакакве последице и реакције су могуће. Прочитај упутство за Legravan.
Odgovori