Posle terapije bromokriptkinom - pojacano znojenje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Posle terapije bromokriptkinom - pojacano znojenje

Post od SnezanaR »

Moj problem je sledeci:

Imala sam povisen prolaktin (1800) i na savet ObGyn uradila sam magnetnu rezonancu, potom mi je endokrinolog odredila terapiju bromokriptkinom, koju sam zavrsila u januaru i od tada mi se ciklus normalizovao i ustalio. Medjutim, nakon ove terapije desava mi se da se prilikom seksualnog odnosa enormno znojim, sto ranije nije bio slucaj (inace se ne znojim preterano ni u obicnim situacijama). Doslovno voda lije sa mene, vec od predigre.

Volela bih da mi odgovorite da li to moze biti u vezi sa lekom koji sam uzimala, a ako ne, koje analzie bi trebalo da uradim, ili koju vrstu strucnjaka da konsultujem.

Hvala!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Snežana
Ponovite Prolaktin, glikemiju, TSH, FT4, FT3.
Možda je u pitanju i DNV, tj. neurovegetativna distonija!? Kakav vam je krvni pritisak?

Pozdrav Dr Peđa
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

Post od SnezanaR »

Dr Pedja, hvala vam na odgovoru.
Provericu te nalaze (glikemija mi je uredu, pritisak mi je uglanom nizak, ili normalan, a za ostalo ne znam) pa cu se javiti ponovo. Mada se sada stanje poboljsalo, pa moguce da je nesto bilo i na psihickoj osnovi.
Odgovori