CIN 3,CIS i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
hajni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 25, 2011 1:38 am

CIN 3,CIS i trudnoca

Post od hajni »

Dan nakon postavljanja dijagnoze CIN 3 i CIS uradjena mi je konizacija,znaci 06.10.2012.Nakon 6 nedelja sam bila na kontrolnom pregledu koji je uradjen samo ultrazvukom i dr. je konstatovao da je sve u najboljem redu.Da li se taj pregled tako radi i da li da mu verujem s obzirom da ja mislim da on bez uzetog uzorka ne moze meni pouzdano reci da je sve ok?.
E sad jos jedna stvar-dobila sam napismeno sta sve ne smem da radim posle konizacije,znaci samo tusiranje 3 nedelje,pa ovo i ono i na kraju kako ne smem ostati trudna 3 meseca minimum,a izgleda da se meni bas to desilo,mada jos nisam sigurna,s obzirom da sam skoro ,pre 2 nedelje bila kod ginekologa koji mi je rekao da je sve ok.Zanima me sta ako sam trudna?jel to bas nije pozeljno i koje su posledice moguce?Inace 69 sam godiste i jos uvek nisam radjala. :(
ajmokac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 11:42 pm

Re: CIN 3,CIS i trudnoca

Post od ajmokac »

DRaga meni je doktorica rekla da moze posle konizacije da ostanem trudna samo da me moja ginekologinica cesce prati tj desava se da se otvaras jel je grlic diran pa se cesto takvim slucajevima samo uradi serklaz i to je to,ja inace cekam mart da vidim dal ce mi raditi konizaciju ili ne jel mi posle loopa nije dobar patoloski nalaz a dr misli da ce sve biti ok pa da sacekam da me ne seku dalje,jel kad radis loop veci deo je sprzen pa patolozi odma pisu da nevalja
Odgovori