problem mlecnih zubica

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
aleksa1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 20, 2011 11:01 am

problem mlecnih zubica

Post od aleksa1981 »

zelela bih da se posavetujem sa vama, iako sam svesna da hitno moramo otici kod stomatologa.
moja devojcica od 2.5 godine ima problem sa mlecnim zubicima.
krenulo je tako sto je gornja jedinica pukla i za 6 meseci otisle su obe gornje jedinice i dvojke.
nije klasican karijes sa crnom tackicom vec se pojave zute mrljice koje jednostavno pojedu zubic...
koje je resenje i o cemu se radi?
hvala svima!
lelly
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: problem mlecnih zubica

Post od lelly »

isti slučaj i kod nas. ti je cirkularni karijes koji napada mlecne zubice, a uzroci su razni - najčešće loša navika pijenja sokića na flašicu...
mi smo bili kod stomatologa vec nekoliko puta, ali moj sin nece da saradjuje. nastavicemo i dalje da odlazimo dok ne uspemo nesto da uradimo.
aleksa1981
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 20, 2011 11:01 am

Post od aleksa1981 »

lelly napisao:isti slučaj i kod nas. ti je cirkularni karijes koji napada mlecne zubice, a uzroci su razni - najčešće loša navika pijenja sokića na flašicu...
mi smo bili kod stomatologa vec nekoliko puta, ali moj sin nece da saradjuje. nastavicemo i dalje da odlazimo dok ne uspemo nesto da uradimo.
Tek sad na zalost vidim Vasu poruku. Mi smo od pre 6 meseci krenuli kod zubara. Nasli smo idealnu zubarku, ordinacija se zove SJEROBABIN, a zubarka Jelena. Moja cerka dobro saradjuje ali da smo otisli ranije nista ne bismo uradili samo bi navukla strah.
Ordinacija je na Banovom Brdu, potrazite na internetu, zaista toplo preporucujem ;)
Nama je jos 4 ostalo a nadamo se i brzom ispadanju ;)
Sve najlepse zelim!
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Post od Zeka Peka i drugari »

moracete da izbacite flashicu i sokice ili bilo sta slatko sta vam dete pije iz flashice...
takodje oralna higijena vaseg deteta treba da bude odlicna...dakle pranje zuba posle svakog obroka.....
cirkularni karijes prelazi sa zuba na zub, i ako vam lekar stavi plombu, ta plomba ce ispasti posle jedne godine, jer su mlecni zubi izuzetno meki, i jednostavno se tope.....
mlecni zubi sem sto se koriste za jelo, imaju i drugu ulogu, a too je cuvanje mesta za stalne zube, tako da bi bilo pozeljno da se sto duze zadrze u ustima do smene zuba....ako se ne zadrze, dolazi do problema u izrastanju, teskobe, i jos mnogo problema, koji ce vas kostati i vremena i novca....
Odgovori