Molim za pomoć oko problema sa privremenom plombom

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Euphony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 30, 2011 4:18 pm

Molim za pomoć oko problema sa privremenom plombom

Post od Euphony »

Pre svega, hvala na vremenu odvojenom da pročitate i posavetujete/pomognete.

Naime, pre dva dana sam dobio intenziva bol u donjoj vilici, zub pre kutnjaka, koji sam plombirao proteklog maja. Otišao sam to jutro na akutno i tu je utvrđeno da ispod plombe ima karijes i da je zub inficiran, koliko uspeh da shvatim, pošto nedugo živim u Švedskoj, pa još ne baratam jezikom, te da će morati da urade kanalno lečenje korena zuba.

Stavili su mi privremenu plombu, te zakazali tretman za 4. februar. Međutim, mene danas (juče mi je stavljena privremena plomba) zub i dalje boli, pulsirajući bol je u pitanju, pa htedoh da pitam je li to normalno imati određeno vreme nakon postavljanja privremene plombe? Bol mi ometa jelo, pa s druge strane moram žvakati, a i noću se pojačava, te sam primoran uzimati paracetamol.

I htedoh još pitati, da li se može leteti avionom sa gore navedenim stanjem zuba, jer mislim da bi mi se više isplatillo da u Srbiji sredim to?

Hvala najlepše i izvinjavam se na podužem postu!!
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Re: Molim za pomoć oko problema sa privremenom plombom

Post od Zeka Peka i drugari »

vama je verovatno lek koji ima za cilj ubijanje zivca...posle njegove aplikacije moze doci do blagog bola u najvecem broju slucajeva, taj bol nestaje posle jednog do dva dana....slobodno uzmite neko od lekova protiv bolova...
ukoliko vam bol ne prestaje, i nastavlja da pulsira i posle nekoliko dana, a pri tome ne pomazu ni lekovi protiv bolova, odmah se javite svom stomatologu jer je vrlo verovatno u pitanju gangrena.....
ako on nije trenutno tu, onda neka vam neko(ili vi sami) izvade tu brivremenu plombu nekom debljom iglom , da bi ste olaksali svoje bolove, ali to smao u slucaju kada su bolovi veliki, kad zub pulsira i kada ne pomazu ni lekovi....
Odgovori