Problemi sa krvnim pritiskom ili ...

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Granit
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 2:30 pm

Problemi sa krvnim pritiskom ili ...

Post od Granit »

Molim da mi neko sto pre da odgovor.

Imam 39. god. radim sedeci posao (ispred PC-a) imam problema sa cervikalnom spondilozom (koju pokusavam da sredim) to sam pre nekih mesec dana saznala. Iako sam imala sasvim drugacije simptome, tipa pritisak u potiljku glave , blaga vrtoglavica, vise maglovitost u glavi, ponekad bol u ramenu i levoj ruci i trnjenje prstiju na istoj. Opsta malasalost, iscrpljenost, osecaj lupanja srca, pulsiranje stomaka. Ma uopsteno od danas do sutra sve se promenilo, bukvalno. Radila analize krvne slike, hormone stitne zlezde, mokrace, isla nekoliko puta na kardioloski pregled ( EKG, EHO srca sve u redu). Poslednji kardiolog kod koga sam bila prepisao mi Presolol od 100mg da svako jutro pijem 1/4 istog. Taj lek mi snizi ionako nizak pritisak te se osecam malo omamljeno. To mi dao zbog ubrzanog pulsa, kaze da imam tahikardiju.

Bas pre pola sata mi nekako bilo lose. Pritisak u potiljku glave, mucnina u stomaku, suva usta, malaksalost. Dali moze neko da mi da odgovor sta je moglo biti. Sad mi je malo bolje, ali me strah da se ne ponovi.

Hvala unapred!
Granit
Novi član
Novi član

Post od Granit »

Dali ima neko od moderatora koji moze da mi da odgovor na gore postavljeno pitanje????

Osim svega navedenog, zaboravila sam da kazem da sam morala nekoliko puta (4-5 puta) u kratkom vremenskom razmaku da mokrim.

Sada mi je vec bolje, ali bih ipak volela da mi neko strucan da svoje misljenje.

Hvala unapred .
vrhovac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 10:10 am

Slicni simptomi

Post od vrhovac »

Nisam strucan ali imam slicnih problema
I ja sam po ceo dan za racunarom
Bol u ledjima i u ruci prepisali su okostavanju i preporucili mi da radim vezbe
Takodje i za bol u potiljku glave odnosno pritisak
primetio sam da ako odmah izmasiram vrat i ramena bol popusta ili prestaje
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ne znam šta da Vam kažem što se tiče odgovora ali jedno sigurno znam da koliko god bih puta postavila pitanje niko mi nikad (sem nas sa sličnim iskustvima) nije odgovorio . Evo to možete i da proverite tako da sam rešila da znate da ne očekujete mnogo.Ipak je drugačije kad ti neko ''stručniji'' da savet ,naravno NIKAKO DA LEČI, nego kad mi ''sabiramo naše utiske''.
Moj odgovor ti je da odeš kod još nekoga i proveriš da li ti zaista treba presolol , jer činjenica da tebi nije bolje ,nego te još i umrtvi.Nemoj da te mrzi ali posavetuj se sa još nekim kardiologom.Raspitaj se ima ih jako dobrih, i što je bitnijezaista posvećenih struci. :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Moram da se izvinim ali posle dužeg čekanja na svoj odgovor - slučajno pogledam i posle dužeg perioda konačno sam dobila savet i odgovor .

Tako da .....Čekajte ipak ima izgleda i biće odgovora. :evil: [/b]
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

To su sve neke nezgodno iskombinovane tegobe, ali može sve da bude posledica ta sponidiloze ukoliko postoji pritisak na vertebralnu arteriju. Pregled koji bi mogao da se uradi je dopler ultrazvuk krvnih sudova vrata. Terapija za spondilozu je uglavnom fizikalna, tako da probajte da konsultujete nekog kvalitetnog fizijatra.

Ja to češće mokrenje ne bih dovodio u vezu sa svim tim.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Granit
Novi član
Novi član

Post od Granit »

Haval svima na odgovorima. Vec sam digla ruke da ce se iko javiti. Nerazumem zasto niko ne moderira ovaj forum !?

Filipe radila sam ultrazvuk krvnih sudova vrata, sve je u redu , a radila sam i jos mnoge druge pretrage tipa: neuroloski pregled, evocirane vizuelne potencijale, sluh, ravnoteza, krvna slika, snimak pluca, vrata i vec pomenute kardioloske preglede. Sve je u redu prema nalazima.

U medjuvremenu sam bila kod jos jednog kardiologa. Reko mi da ne pijem lek koji asm skoro mesec dana pila. On sumnja da je mioperikarditis izazvan virusom. U petak sam radila test na koksaki (danas ce biti gotovi rezultati). Kardiolog mi prepisao vitaminsku terapiju koja se sastoji od: 1x1 aspirin, 150mgx2 magnezijum, 1x20mg koenzim Q10, sto vise mirovanja, bez fizickog naprezanja, stresa itd. U svakom slucaju videcu sta ce reci test na koksaki. Javi cu vam.

Jos jednom pozdrav svima i hvala!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Jel si dobila rezultate???
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ćao evo me ponovo jer sam ja zimus preživela dijagnozu koja je tebi postavljena. Na zimovanju sam osetila aritmije sve učestalije i neprijatnije.Uradjeni svi testovi ,U.Z. srca,EKG,krvne analiza sve i ispostavilo se da je protrčao neki virus (nadjen je entero virus u tom trenutku-ali da li je to pravi uzročnik tada bio-ne znam) koji je ostavio posledice.Lečenje je bilo samo mirovanje , pila sam vitamine, i tak tri meseca, na svakih mesec dana sam imala kontrole i sve je išlo na bolje , ali mi se isad javi povremeno aritmija.
Tako da je najbolje uradi kompletne pretrage jer najobičnija kijavica može da se iskomplikuje , još ako ti je imunitet oslabljen....
Odgovori