Cao narode,
Vec zadnjih godinu dana imam bolove u grudima koji su svakodnevni i nema pravila kad se oni javljaju. Nekada se javljaju u mirovanju, nekada pri fizickoj aktivnosti a nekada pri radu. Inace se bavim programiranjem.
Radio sam dosta ekgova i ultrazvukova srca, zadnji pre 2 dana. Radio sam takodje par puta i test opterecenja. Milion puta sam merio pritisak. Uvek sve isto. Sve ok. Nalazi su mi savrseni, nemam holesterol, nema trigliceride a dobri holesterol super. Sve u svemu svi su mi nalazi odlicni. Al i dalje imam te boleve. Osetim bol u grudima i onda mi krene neki osecaj kucanja srca u grlu (kao da mi srce preskoci).
Pre dva dana mi je kardiolog internista rekao da mi je to mozda bol koja je reumatska. Pa mi je prepisao inekcije, diklofenak ili vec kako se kaze i vitaminske inekcije. To mi je malo pomoglo al i dalje kad bol naidje bude jaka i krtkotrajna. Takodje kao da mogu da predosetim kad ce me zaboleti. Sad mi se bol pocela javljati vise pri fizickoj aktivnosti.
Moje pitanje je jel moguce da se ti srcani problemi ne primete posle toliko analiza?
Ruke su mi stalno mokre. Da me ne pici andrenalin neki stalno mozda? Kako da to vidim jel normalno ili mi je to stalno povecano? Ao neko ima neki odgovor ili predlog molim vas pomozite. Izludeh.
P.s. radio sam i MRI glave i kicme. Imam cervikalni sindrom. Radio sam gastroeneteroloske preglede i sve ok. Enzimi jetere i sl sve super. Snimao sam pluca, sve ok. Radio onu spirometriju ili vec kako se kaze, sve super, 98% kiseonik u krvi.
Kardioloski pregledi
Re: Kardioloski pregledi
Да ли ти се бол појачава када дубоко удахнеш или издахнеш?
Ma jok. Ne boli me kad udahnem. Mozda ponekad al jako jako retko.
Тачније опиши локацију на којој се бол јавља: око грудне кости, у пределу срца, дубље у грудном кошу, површински и тако даље.
Cao ponovo,
vise je to neka povrsinka bol cini mi se. Kao da me ta grudna kos jako zaboli. Uglavnom su bolovi koncentrisani na sredini grudi. Redje na levoj i desnoj strani. Takodje mi u zadnja dva dana trnu ova tri prsta na levoj ruci. Uf jebem ti vise. Ne moze covek da se opusti.
vise je to neka povrsinka bol cini mi se. Kao da me ta grudna kos jako zaboli. Uglavnom su bolovi koncentrisani na sredini grudi. Redje na levoj i desnoj strani. Takodje mi u zadnja dva dana trnu ova tri prsta na levoj ruci. Uf jebem ti vise. Ne moze covek da se opusti.
Е па лепо, средио си кичму. Сигурно неправилно седиш па си нагњечио ребра или дијафрагму а можда и желудац. Онда се то проширило на кичму па ти сада трну прсти, осим ако се превише не ослањаш на леву руку па си зезнуо лакат а не кичму.
Значи, неправилно седење.
Значи, неправилно седење.
Aco hvala Vam. Primetio sam da kad idem na plivanje osecam se posle dva dana super. Sinoc sam poceo isto neke vezbe da radim. Tako da mi je bitno da ne paranoisem vise. Hvala na odgovoru.
Пливање ти је супер. Само се добро обуци после пливања због хладноће, а ти онако загрејан... Обавезно сушење косе до краја, капа на главу, вату у уши и тако то.