Anksioznost ili druga bolest?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
dusman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 11:41 pm

Anksioznost ili druga bolest?

Post od dusman »

Postovani,
zovem se Dusan i imam 35 godina. Obracam vam se oko nedoumice, zbog promena u praznjenju debelog creva.Naime, oduvek imam urednu stolicu, koja je uglavnom jedanput dnevno. Odmah cu pomenuti, jer ce vam to mozda znaciti, da vec godinama imam bolove u lumbalnom delu kicme. Zadnjih pola godine sam cesto u depresiji i konstantno premoren, sto je doduse malo i mojom zaslugom jer malo spavam. Apetit mi je uredan. Ono zbog cega vam pisem je, sto mi se u zadnjih mesec dana povremeno javlja neki bol u stomaku, nakon kojeg se javlja kasasta stolica i bol obicno nakon toga nestane. I dalje imam u proseku jednu stolicu dnevno ali je nekad uredna a nekad vec pomenuta kasasta. Krvnu sliku sam proveravao pre par dana i uredna je. Tu mislim na osnovnu KS, bez gvozdja, koje nisam ni kontrolisao. Inace, stalno sam pod stresom. I moram da napomenem, ono cega sam svestan, da se cesto uspanicim zbog najbanalnijih zdravstvenih problema i da cesto mislim o najgorim bolestima. Moje pitanje je, sta bi mogao biti uzrok tih mojih simptoma i sta mi je ciniti? Svi mi govore da mi je neophodan neuropsihijatar zbog stalnih strahova i depresije, ali ne mogu biti siguran da li je u pitanju to ili nesto drugo. Povremeno mi se javlja i blaga glavobolja...Oprostite na preopsirnosti. Svako dobro!
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Anksioznost ili druga bolest?

Post od vasa »

Definitivno ti je potreban neuropsihijatar---samo mi nije jasno sto ga izbegavas--ako i ti vidis da nesto ne funkcionise i drugi to vide pa jos i kazu znaci da vec GORI POD NOGAMA..
MNOGO JE ONIH KOJIMA SE I NE PRIMECUJE DA SU NERVOZNI ILI DEPRESIVNI A ORGANIZAM NPR: VEC OSECA TO PA JE KOD NJIH TESKO POSUMNJATI AL KOD TEBE JE 100%
SRECNOOOOOO
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Anksioznost ili druga bolest?

Post od aa_aca »

Потребно ти је због стреса још дневно 500mg магнезијума, 1.000mg витамина Ц, комплекс витамина Б, кефир... Прошврљај мало по здравственим саветима на мом сајту http://*. Тамо ћеш видети шта ја пијем па то и препоручујем. Ни случајно не купујем витамине и минерале по апотекама него по специјализованим радњама за спортисте као што је Панспорт. Они су скупљи али много квалитетнији.

Кашаста столица и грчеви могу да буду последица нервозе, лоше хране, погрешно искомбиноване хране, лошег седења због којег пригњечиш црева, глиста....
Odgovori