pitanje-hormoni prolaktin i kortizol

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jasminka78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2012 9:52 am

pitanje-hormoni prolaktin i kortizol

Post od jasminka78 »

Pre prilicno dugog vremena mi je ginekolog dao uput da radim nalaze hormona i ja sam to konacno uradila juce. To je bio 5.dan ciklusa, a receno mi je da uradim u periodu od 4-7. dana. Dijagnoza je vaginitis acuta.

Nalazi su skoro svi ok, osim prolaktina koji je 529 (ref.vrednosti 102-496) i kortizola koji je 580 (ref.vrednosti 171-536).

O cemu bi tu moglo da se radi? Jako sam radoznala, a do dr. necu doci pre utorka.

Citala sam svasta po netu, ali osim vaginitisa kod sebe prepoznajem simptome kao sto su povremene blage vrtoglavice, periodicno bezvezno, bezvoljno (da ne kazem depresivno) raspolozenje..jesam malo stresnuta oko posla i finansija vec neki period i imam malko vise kg (5-6) koje nekako nikako ne mogu da maknem. :(

Hvala unapred!
Ruby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 25, 2012 10:06 am

Re: pitanje-hormoni prolaktin i kortizol

Post od Ruby »

Jasminka, za povecan prolaktin postoji lek koji se zove bromokriptin, ali ti ne bih preporucila da ga samostalno uzimas vec strogo pod nadzorom svog lekara. Napisi i rez.ostalih hormone, jer ako su u ref.vrednostima ne mora da znaci da je sve ok (sto se nadam da nije tvoj slucaj). Sledeci put kad vudes radila hormone najbolje ih uradi od 2.-4.dana ciklusa.

Pozz
Odgovori