BILO KAKAV ODGOVOR MOLIM!!!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
bolesljivko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 12:05 am

BILO KAKAV ODGOVOR MOLIM!!!

Post od bolesljivko »

E ovako..imam 21god i unazad 5godina patim od konstantnih mucnina i nagona za povraćanjem,ti simptomi su poslednjih godinu dana svakodnevni i sto je najgore celodnevni, javljaju se i pre i posle jela, bez obzira na hranu i pice koje uzimam :( evo od juče mi se javio i kao neki novi simptom ponekad osetim neku gorcinu u ustima :roll: ..isla sam na milion pregleda, vadila sam krv 100puta,radjena mi je i gastroskopija i utvredjeno da je nalaz uredan tacnije dijagnoza glasi: "Non Ulcus dypepsia", dao mi je lekar da pijem nexium 20mg i naravno dijeta za gastritis..dijete dijete dijeteee :evil: medjutim nista od toga ne daje rezultate! Vise mi je i glupo da idem kod lekara jer mi izgleda da misle da ih zezam,jer sta god da mi daju ili urade ja i dalje imam iste simptome a fizicki je sve u redu :cry: pocinjem da gubim nadu da ce to ikada prestati kad vec ovoliko dugo traje i svi bezuspesni pokusaji lecenja...Molim za bilo kakvi savet, ili ako neko ima bilo kakva iskustva sa slicnim, pa makar i neka alternativna medicina, bukvalno sam dosla u fazu da cu pristati na sve samo da to vec jednom prodje!!! :cry:
bolesljivko
Novi član
Novi član

Re: BILO KAKAV ODGOVOR MOLIM!!!

Post od bolesljivko »

Zaboravila sam da napomenem da mi je redjen test na prisustvo helio bakterije i da je bio negativan, takodje i ultrazvuk abdomena vec 2 puta ove godine i sve je bilo u redu sem malo peska u levom bubregu,a i lekar mi je rekao da taj pesak nije prouzrokovao simptome koje imam. :-?
Korisnikov avatar
Ikar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:00 pm

Post od Ikar »

Pa jesu li ti postavili bar bilo kakvu dijagnozu? Ili su ti rekli da je na nervnoj bazi? Doktori, obično kad ne mogu da postave dijegnozu, uhvate se te "nervne baze". Ako je na nervnoj bazi probaj sa sedativima ili čajevima (valerijana, matičnjak...). Ako nije, probaj pelinkovac ili rakiju. Meni kad pripadne muka popijem malo rakije i sve bude u redu. A možda ti je i pomeren želudac. Raspitaj se u tvom kraju ko se bavi nameštanjem želuca. Ja sam imao problem sa podignutim želucem ali nisam imao mučninu kao ti, već nisam mogao da jedem.
- Volja i akcija, to je jedini život -
Jovan Dučić
bolesljivko
Novi član
Novi član

Post od bolesljivko »

Sem te dijagnoze posle gastroskopije,nema druge...Pitali su me da li se nerviram ili da li sam pod stresom,pa nerviram se kao i svi ostali,ni vise ni manje,i na tome je ostalo..a sto se tice pomerenog zeludca pa valjda bi to neki lekar primetio do sad kad mi pipaju stomak bar jedanput nedeljno :-? sta znam... :roll:
dusko24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 13, 2011 8:50 pm

Post od dusko24 »

jel si bila skoro kod zubara :-?
bolesljivko
Novi član
Novi član

Post od bolesljivko »

Nemam problema sa zubima,imam dosta popravljanih zuba ali su zdravi. cak sam radila i bris grla i rezultati su bili ok.. :-?
quincekap
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od quincekap »

A,kakva ti je stolica? Trebalo bi da uradis stolicu na Candidu,jer Candida moze da daje uzasne mucnine.Iako gastroenterolozi tvrde da ona ne moze da bude u zelucu,ja znam za slucajeve da moze.

Ako si iz BG-a,mozes uraditi Dark field test,preko zive kapi krvi,gde mogu da vide da li imas povecanu Candidu ili neki parazit ili neku bakteriju u organizmu.

Takodje mozda je i alergijska reakcija na nesto sto je u tvojoj svakodnevnoj blizini.

Kad se tacno javljaju mucnine i da li si radila testove jetre?

Mozda je nesto i sa hipofizom?

Nema ti druge nego da odes na jos neke preglede.
bolesljivko
Novi član
Novi član

Post od bolesljivko »

Pa ne bi bilo lose da uradim i taj test,nikad se ne zna...
A gde mogu da uradim taj test? i koliko se on plaća?

Sto se tiče toga kada se javljaju mučnine nisam nikada uspela da utvrdim tačno, jer se javljaju i ujutru i uveče, pre i posle obroka,nekad i za vreme obroka, pa čak mi se desilo i da me probudi u toku sna! :(

Ne znam sta se podrazumeva pod testovima za jetru, vadila sam krv i spominjala mi je doktorka da je to neka analiza za utvrđivanje nekih enzima u jetri :-? čini mi se ALT i jos nesto na A :-? ili sad lupam gluposti :oops: ali mislim da je tako nesto spominjala...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

bolesljivko, ako si još uvek na forumu, javi kakva je situacija sada.

Da nisi možda imala povredu glave ili vrata pre nego što ti se javio problem?

Da li imaš problema sa srednjim uvom - da li si imala česte upale uva?

Da li si imala upalu mozga?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Jesi ti pila ranisan?
Ikar je u pravu--probaj piti duzi period recimo kamilicu, kantarion a nekad par gutljaja pelinkovca sto da ne --probaj samo--
srecnooooo
Odgovori