Infekcija mesec dana nakon operacije umnjaka

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
maxmakky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 16, 2007 7:04 pm

Infekcija mesec dana nakon operacije umnjaka

Post od maxmakky »

Pozdrav svima

Pre mesec dana, tačnije 8.11. imala sam operaciju umnjaka, koji je rastao vodoravno. Operacija je dobro prošla, imala sam otok do 14.11. i sve je bilo ok nakon toga. Medjutim 05.12. mi se ponovo pojavio otok isti kao i posle operacije. Sada primam dupli penicilin. Zašto se to ponovo desilo? Da li je opasno i kakve su posledice? Da li će taj problem često da se javlja?

Unapred hvala
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Re: Infekcija mesec dana nakon operacije umnjaka

Post od Zeka Peka i drugari »

postoji dugi niz razloga zasto vam se to desilo..iod toga da je rana sporo zarastzala i da je usla hrana koja se pokvarila, do mnogo komplikovanijih stvari od pada imuniteta pa na dalje.......mozes li mi malo vise reci sta je stomatolog uradio..da li je samo pogledao ranu i prepisao antibiotike ili je nesto jos radio??
maxmakky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 16, 2007 7:04 pm

Re: Infekcija mesec dana nakon operacije umnjaka

Post od maxmakky »

Stomatolog mi je rekao da nema pojma zašto se to desilo. Tako da sam ja završila na maksilofacijalnoj klinici ne bi li drugi doktro prepravio šta je ovaj uradio. Zapravo rana nije bila očišćena i došlo je do infekcije. Ponovo mi je otvarana rana, odležala sam pet dana u bolnici i sada je ok.
DOBRO SE RASPITAJTE KOD KOGA SE LEČITE, NISU SVI DOKTORI
PS... Hvala na odgovoru
Odgovori