Povreda frenulum-a
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Povreda frenulum-a
Prilikom odnosa sam povredio frenulum ( mislim da se tako zove ona kozica koja spaja glavic penisa sa kozom ) otvorila mi se mala ranica, koja malkice krvari i boli kad povucem kozicu penisa. Da li samo da izbegavam odnose i da pustim da to zaraste samo od sebe, ili da posetim urologa? Hvala
Re: Povreda frenulum-a
ako krvari javi se urologu odmah...a ako ne krvari onda sacekaj da zaraste pa ces videti kako ce biti...nekad se desi da nakon pucanja kad zaraste bude cak i bolje, ali ako ti i dalje bude zatezalo onda se svakako javi urologu da ti uradi frenulotomiju, da ti potpuno otkaci frenulum, jer ako i dalje zapinje moze tokom odnosa opet da pukne...
Dijagnoza: St.post rupturam phrenuli
Operacija: Phrenulotomia mi je uradjena pre 2 dana. Receno mi je da 10 dana nemam odnose i da je kontrola po potrebi. Da li je normalno da za tako kratko vreme sve prodje, jer meni se cini da se nista nije promenilo za ovih 48 sati od operacije, ne krvari ali nista ni ne zarasta tako brzo da bi se sve vratilo u normalno stanje za tako kratko vreme. I da li ovo znaci da sam sad obrezan ili ne? Hvala.
Operacija: Phrenulotomia mi je uradjena pre 2 dana. Receno mi je da 10 dana nemam odnose i da je kontrola po potrebi. Da li je normalno da za tako kratko vreme sve prodje, jer meni se cini da se nista nije promenilo za ovih 48 sati od operacije, ne krvari ali nista ni ne zarasta tako brzo da bi se sve vratilo u normalno stanje za tako kratko vreme. I da li ovo znaci da sam sad obrezan ili ne? Hvala.
ne, nisi obrezan, obrezivanje je nesto drugo, tu se opsece cela kozica koja pokriva glavic, a kod frenulotomije se secne samo frenulum...
oporavak jeste brz nakon frenulotomije, ali nakon 2 dana ipak je jos rano da primetis neku veliku razliku...najbolje je strpeti se bar 2 nedelje od intervencije do odnosa, ali vec ces sam videti, kad vidis da je potpuno zarasla rana onda mozes...
oporavak jeste brz nakon frenulotomije, ali nakon 2 dana ipak je jos rano da primetis neku veliku razliku...najbolje je strpeti se bar 2 nedelje od intervencije do odnosa, ali vec ces sam videti, kad vidis da je potpuno zarasla rana onda mozes...