Glaucoma suspectum H400

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Goraan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 02, 2012 8:23 am

Glaucoma suspectum H400

Post od Goraan »

Postovanje,

Vec izvesno vreme sam imao problema sa svrabom i crvenilom na kapcima. Prilikom odlaska kod oftalmologa juce, izvrsen mi je pregled ociju i vida Z010. Napomenuo bih da mi je pre izvesnog vremena, pri kupovini novih naocara, dioptrija smanjena na oba oka, znacajno, medjutim desavalo mi se da posle sat, dva gledanja u racunar, osetim blagu zamucenost vida. Nalaz oftalmologa je sledeci: Vod cc suo 1.0 teze, Vos cc suo 1.0/FM - Myopia ou, Tod 21, Tos 21 mmHg, Šp ou - mirno oko, sočivo - optičke sredine prozirne, Fu ou - nalaz na PNO, k.s. i ML u granicama normale, nalaz na RM u prilogu, terapija - veštačke suze 3-4 puta na dan u oba oka, kontrola za 6 meseci - praćenje. Imam li razloga za zabrinutost? Osecam blagi pritisak u ocima, glavobolju ponekad, iako imam problema sa sinusima i ne znam da li je to u vezi sa prethodnom dijagnozom. Sta predstavlja nalaz na PNO, k.s. i ML? Da li je potrebno da potražim drugo misljenje lekara? Zahvaljujem.
Odgovori