Još pre 5-6 meseci sam video da imam bele tačkice na kutnjacima (i levom i desnom), i rešio da odem do zubara, međutim razboleo sam se i otišao kod lekara i ona mi prepisala neke antibotike. Međutim pojavi mi se problem sa kašljem i posle 2-3 meseca koliko sam pio antibiotike, ne kontinuirano, nego 1 nedelju popijem kutiju lekova pa posle otprilike 1 nedelja pauze pa opet tako, međutim i dalje ti napadi kašlja...

I posle 1000000 godina ona se seti da me pošalje na grudno, i posle nekih analiza (brisevi usta,nosa,grla...) utvrdi se da imam candidu.

I posle svog ovog haosa i uzimanja terapije, osećam se bolje, i imam neka pitanja za vas.
Da li sme da mi radi zube zbog te candide, msm da li to ima nekakve veze??
Pre par meseci sam pio i neki antibiotik širokog spektra, i apotekarka mi umesto 1xdnevno napiše da se to pije 3x dnevno

Da li mogu da tražim anesteziju kada odem kod zubara, i da li je bolje uzeti inekciju ili sprej??
E da još samo nešto, juče mi se polomio jedan donji prednji zub dok sam jeo a nije bio truo u opšte

Inače držim redovnu higijenu usta, koristim colgate pastu za zube, listerine tečnost za pranje zuba i sada koristim neki tantum verde za ispiranje usta zbog te candide, a inače probleme sea zubima imam od malena