4 grupa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mjelena1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2012 1:46 pm

4 grupa

Post od mjelena1 »

radila sam papa i imam 3a grupu,posle toga i cervikalni bris,cekala 3 nedelje i to je 4 grupa,kazu da nije dobro ali ne razumem sta.Treba da odem u bolnicu kad skupim jos neke rezultate.da li to znaci da je u pitanju ono najgore,ili...sta?
Bokily
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 31, 2010 1:32 am

Re: 4 grupa

Post od Bokily »

4 grupa vaginalnog sekreta označava bakterijsku infekciju a uzročnik je gonokok (poznat kao triper ili kapavac) Samo oboljenje se naziva gonoreja. Leči se antibioticima.
Papa IIIa grupa označava blagu displaziju ćelija. Moj vam je savet da prvo izlečite gonoreju pa za mesec dana da opet uradite papa test. Gonoreja daje jače upalne promene pa je moguće da zato postoji displazija (laici mahom misle da je displazija vezana samo za maligne promene).
Da nema ove gonoreje, onda bih vam savetovala kolposkopiju ali se ona pod ovom upalom ne bi trebala raditi.
Dakle, prvo sanirati gonoreju, zatim ponoviti papa nalaz 4 nedelje nakon primenjene terapije. Ako je papa i dalje IIIa grupa, to detaljno ispitati (kolposkopija, biopsija po potrebi ili šta već bude potrebno).
Ukoliko imate partnera, potrebno je da se i on leči od gonoreje, OBAVEZNO. Dok ste pod antibioticima, nema seksualnog odnosa. Partner se MORA lečiti. Najbolje bi bilo da istovremeno pijete terapiju, tako istovremeno apstinirate(uzdržavate se od sex. odnosa).
Pozdrav.
Odgovori