Kad nema uzroka...

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
taram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2012 11:11 am

Kad nema uzroka...

Post od taram »

Stariji covek boluje od anemije koja se ne moze popraviti 'prirodnim' nacinima, radjene sve analize i testovi na bolesti, sve negativno, nije leukemija, ali ne znaju sta je. Krvna slika se naglo pogorsava, prima krv na nedelju dana... Ima li neko ideju sta moze da bude u pitanju? Koliko dugo organizam moze ovo da izdrzi? Uzasno me nervira sto su doktori u fazonu 'dosta je ziveo', i imam osecaj da nisu dovoljno motivisani da pronadju pravi uzrok bolesti. Molim vas, pomozite.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Re: Kad nema uzroka...

Post od Filip »

Trebalo bi da ga pogleda hematolog, ukoliko nije. Ne znam da li je urađena biopsija koštane srži?
U svakom slučaju od foruma ovde neće biti puno pomoći jer otkrivanje uzroka anemije može biti komplikovan posao.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
taram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2012 11:11 am

Post od taram »

Sve je radjeno i odgovor lekara je da ne postoji uzrok tj. da ga oni ne znaju (ili ne mogu da ga pronadju). Po mom laickom misljenju, nemoguce je da neko bude toliko bolestan a da nema uzrok bolesti :(
Ako neko ima iskustva sa ovakvim i slicnim slucajevima molim vas, napisite.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Na žalost, itekako je moguće.

Napišite mi rezultat i dijagnozu dobijenu punkcijom/biopsijom/ koštane srži, ne bi bilo loše ako imate i tumačenje perifernog razmaza, jer postoji više vrsta anemije pa ne mogu da vam dam neko univerzalno objašnjenje.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori