Kad nema uzroka...
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Kad nema uzroka...
Stariji covek boluje od anemije koja se ne moze popraviti 'prirodnim' nacinima, radjene sve analize i testovi na bolesti, sve negativno, nije leukemija, ali ne znaju sta je. Krvna slika se naglo pogorsava, prima krv na nedelju dana... Ima li neko ideju sta moze da bude u pitanju? Koliko dugo organizam moze ovo da izdrzi? Uzasno me nervira sto su doktori u fazonu 'dosta je ziveo', i imam osecaj da nisu dovoljno motivisani da pronadju pravi uzrok bolesti. Molim vas, pomozite.
Re: Kad nema uzroka...
Trebalo bi da ga pogleda hematolog, ukoliko nije. Ne znam da li je urađena biopsija koštane srži?
U svakom slučaju od foruma ovde neće biti puno pomoći jer otkrivanje uzroka anemije može biti komplikovan posao.
U svakom slučaju od foruma ovde neće biti puno pomoći jer otkrivanje uzroka anemije može biti komplikovan posao.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Sve je radjeno i odgovor lekara je da ne postoji uzrok tj. da ga oni ne znaju (ili ne mogu da ga pronadju). Po mom laickom misljenju, nemoguce je da neko bude toliko bolestan a da nema uzrok bolesti
Ako neko ima iskustva sa ovakvim i slicnim slucajevima molim vas, napisite.

Ako neko ima iskustva sa ovakvim i slicnim slucajevima molim vas, napisite.
Na žalost, itekako je moguće.
Napišite mi rezultat i dijagnozu dobijenu punkcijom/biopsijom/ koštane srži, ne bi bilo loše ako imate i tumačenje perifernog razmaza, jer postoji više vrsta anemije pa ne mogu da vam dam neko univerzalno objašnjenje.
Napišite mi rezultat i dijagnozu dobijenu punkcijom/biopsijom/ koštane srži, ne bi bilo loše ako imate i tumačenje perifernog razmaza, jer postoji više vrsta anemije pa ne mogu da vam dam neko univerzalno objašnjenje.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!