Par pitanja?!

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marko91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 2:21 am

Par pitanja?!

Post od Marko91 »

Pozdrav svima, pre svega se izvinjavam sto sam tek tako otvorio temu a nisam prelistao malo forum da vidim da li mogu sam da nadjem odgovor na par pitanja...
Problem je sledeci, slomio sam gornju dvojku, i zubar mi je rekao da moze to da se sredi krunicom ali da mora da brusi i jedinicu i trojku, i to je onda 70e puta 3 zuba = 210e... Da li on to misli da uradi krunicu i na jedinici i trojci pored ove dvojke koju sam slomio ili sam ja pogresno razumeo? Malo mi je to nelogicno posto su jedinica i trojka zdravi... :)
I drugo pitanje je da li moze neko da mi postavi neku sliku razlike izmedju metalne i bezmetalne krunice i neko licno misljenje da li su metalne ruzne i vidljivo drugacije u odnosu na prirodan zub?
Hvala unapred na odgovorima... :)
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Re: Par pitanja?!

Post od Zeka Peka i drugari »

ako je koren dvojke izvadjen ili je los(oboleo, truo, slab), onda je jedna od solucija da se radi troclani most....jedinica i trojka bi bili nosaci mosta...moraju da se bruse i da se rade krunice na oba nosaca!
druga solucija je viseci most, kada se izbrusi jedinica ili trojka a dvojka se nakaci na njega...ovo se u praksi skoro da i ne koristi vise, jer staticki nije dobar most, iz prostog razlog sto tokom vremena dolazi do nakrivljenja nosaca i rasklimavanja istog....
treca solucija je implanti...malo skuplja solucija, ali vecna sto se tice zuba nosaca....

bezmetalna keramika je indikovana najvise za frontalnu regiju(regiju osmeha), i krunice imaju mnogo prirodniju boju, ali i cena prati tu estetiku, tako da su skuplje!
Odgovori