Cao ljudi. Samo sto sam se vratio od zubara, anestezija je jos u fazi delovanja. Imao sam dosta problema sa jednim zubom , donja dvojka. Uzasno je bolela jedno vreme , reagovala i na toplo i hladno.Bol se nekad smirio pa opet. Pulsiranje i jaki bolovi. Najgore od svega je sto zub nije kvaran. Malopre sam radio rtg snimak na kom se vidi da je zub skroz ok. Onda su mi radili testove za osetljivost , i kaze dr. da zub ne pokazuje znake zivota ali da je kao zub skroz ok. Kaze da je zub " mrtav ". otvorila ga je i kaze da nema zivca. Nesto je stavila , neku tecnost.Neki lek , kako ona kaze neki " ulozak". Kaze ako ovo ne pomogne da mora neka manja operacija kako bi sacuvali zub. Jel cuo neko nesto slicno ili doziveo. Ovo je katastrofa. U zivotu nisam imao pokvaren zub , cak ni sada nije pokvaren ali " nije ziv ".
Pozdrav
Hitno mi treba savet !!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am
Re: Hitno mi treba savet !!!
mnogi faktori kao sto su : trauma(udarac), hemiski faktori,termicki, pa cak i blag struja mogu dovesti do toga da zivac odumre.....tako da karijes nije osnovni uzrok...
najverovatnije imas proces na vrhu kanala zuba, koji medikametoznom terapijom ne moze da se izleci...i onda je potrebna pomoc oralnog hirurga....
intervencija se zove APIKOTOMIJA, a cilj je da se ukloni taj proces zajedno sa delom vrha korena i time resi problem sa tim zubom.....operacija(ako se tako moze nazvati) je rutinska....ali.....ali postoje recidivi.....tako da se po nekad javljaju nakon 3-5 godina, jer ne postoji tehnika kojom se garantuje da ce sve zarazene celije biti uklonjene(sem da neko ne uzme radikalno da ukloni)....!
najverovatnije imas proces na vrhu kanala zuba, koji medikametoznom terapijom ne moze da se izleci...i onda je potrebna pomoc oralnog hirurga....
intervencija se zove APIKOTOMIJA, a cilj je da se ukloni taj proces zajedno sa delom vrha korena i time resi problem sa tim zubom.....operacija(ako se tako moze nazvati) je rutinska....ali.....ali postoje recidivi.....tako da se po nekad javljaju nakon 3-5 godina, jer ne postoji tehnika kojom se garantuje da ce sve zarazene celije biti uklonjene(sem da neko ne uzme radikalno da ukloni)....!