Postovani,
Imam problem koji traje godinama, i situacija je sve gora. Naime, imao sam velike probleme sa zubima pre par godina, i izvadio vecinu zivaca. Tada je doslo do pojave hronicnog bola (ne isuvise jakog ali vrlo iritantnog, tupog bola) sa leve strane vilice, koja ide od predela ispod levog uha pa skoro do oka, pokrivajuci polivnu leve strane vilice. Na toj strani mi je ostala samo gornja sedmica koja ima zivac, i zaista ne znam da li to moze biti uzrok. Izvadio sam oba umnjaka, ali bol je ostao. Obisao sam sve doktore, uradio snimke, snimio glavu magnetnom rezonancom- i nista- sve je ostalo po starom. Tri stomatologa kazu da oni ne vide nista na snimku, a otraralingorolog sumnja na neuralgiju trigeminusa, dok je neurolog bio neodredjen i preporucio je vitamine. Ono sto buni jeste da su bolovi konstantni, i da nikada ne prestaju, ali reguju an rpomenu vremena. U medjuvremenu pojavili su se slicni, ali ipak nesto blazi, opet konstantni bolovi i na desnoj strani vilice, i zaista sam u problemu ne znam kome da se obratim i kako da ovaj problem resim. Imam 28 godina i to mi prilicno otezava zivot. Trebalo bi da napomenem da se bolovi malo pogorsavaju kada otvaram vilicu isuvise ili kada zvacem an levoj strani iako su zubi uglavnom mrtvi. Da li imate bilo kakav savet?
Da, inace valja spomenuti i to da ni brufen ni kafetin ne mogu da umanje bol.
bol u vilici
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am
Re: bol u vilici
Mido, ajde ako vas ne mrzi, da proverite narednih dana dal je bol veci kad se probudite ujutru, ili uvece, kako vas boli posle jela, narocito kad zvacete neku cvrscu hranu......proverite kad otvarate usta da li vam se cuje bol i pucketanje u zglobu donje vilice.....?