Problem sa jajnicima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
juca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 13, 2004 12:43 pm

Problem sa jajnicima

Post od juca »

Treba mi prevod ove dijagnoze.
Uputna: abdomen acutum
Zavrsna> Op: lapartomia transversa fowler veir. Haematoperitoneum. Rupture ovarii lat.sin. sutura ovarii lat. Dex. Duplex et excision ovarii cuneiform. Lat. Sin. Sutura ovarioo lat. Sin. Drainage.

Može li se utvrditi o cemu je bilo reč, da li je nešto bilo na jajniku i da li je odstranjen deo jajnika?
Može li se sa takvom uputnom dijagnozom raditi operacija?
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Akutni abdomen je jedina hitna operacija. Same dijagnoze su malo nejasne, ali u sutini se radi o prskanju najverovatnije ciste levog jajnika i posledicno krvarenje, koje ugrozava zivot. Od operacija su uklonili promene na levom i desnom jajniku i zaustavili krvarenje. U sustini su uradili pravu stvar. Prim. Dr lj.Presetnik
juca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 13, 2004 12:43 pm

.

Post od juca »

Poslali su me na operaciju slepog creva, koje pritom nije ni izvadjeno. Na pregledu (ginekoloskom, a i od strane lekara hirurga) je potvrdjeno da je slepo crevo!!!!
Da li je mogla da se izbegne u tom slucaju operacija?
Nikada do tada mi nije pronadjena cista na pregledu.
Posle toga ih imam redovno. Funkcionalne ciste su u pitanju.
Odgovori