Pomoc..

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
HiA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 10:44 pm

Pomoc..

Post od HiA »

Moj momak i ja vec duze vrijeme planiramo imati sexualni odnos...
Nemamo bas mnogo godina pa nismo informisani...
Zanima nas da li sperma tece prije nego sto muskarac svrsi?
On ne zeli kondom,a mene zanima da li antibebi pilule idu na recept doktora?
Unaprijed hvala :D
miroslavlik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 10:26 am

Re: Pomoc..

Post od miroslavlik »

veruj mi. mozeš da "zakacis"i pre nego momak zavrsi .kazem ti iz licnog iskustva . Doktor nam je rekao da spermatozoidi krecu nesto pre nego sto muskarac ustvari zavrsi.tako da nemoj da rizikujete ono kao "ja kad osetim pa cu brzo da ga izvucem".Onda je vec unapred kasno.pozz
miroslavlik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 02, 2012 10:26 am

Post od miroslavlik »

i da dodam da su tabletice izuzetno efikasne ali treba da nadjes koje ti odgovaraju jer od nekih znaju da se javljaju i mucnina ,nervoza,itd. Dok druge kao i da nista nepijes ali imaju odlican efekat npr.lagrevan .marcilon. I idu na recept
ma...
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 03, 2012 10:33 am

Post od ma... »

Ja mislism da je ta tekucina bezopasna... Ali nikada se nije saliti sa tim.
Koliko imate godina vas dvoje i zasto ne zeli kondom?!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Presemena tecnost koja se pokrene pre sperme i pre samog china ejakulacije tj svrsavanja sadrzi spermatozoide i naranvo moze doci do oplodnje ako je zena u tom trenutku i narednih 3 dana u plodnim danima!

Ukoliko ste mlada osoba, a jeste, verovatno nemate redovne cikluse i ne mozete se osloniti na rachunanje plodnih i neplodnih dana pa je najbolja varijanta za vas dvoje ipak koriscenje kondoma!

Druga varijanta je da se obratish ginekologu, kazes otvoreno da zelish kontraceptivne pilule i da si nevina, uradish krvne analize i da ti se odredi kontraceptivna terapija, tj da dobijesh antibebi pilule i onda da ih pijesh dok to zelish tokom zivota. Pilule ces dobiti od svog ginekologa na recept!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
yipman
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 12:22 am

Post od yipman »

I mene interesuje ja kada imam odnos sa svojom devojkom u toku predigre mi iz penisa izlazi neka tečnost pa me zanima kakva je ta tečnost i da li je moguće da u njoj bude sperme i da li postoji opasnost od oplodnje jer malo mi čudno da baš toliko izlazi tečnosti jer je to u samoj predigri bez doživljaja orgazma. MOLIM DA MI ODGOVORITE.
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm

Post od heldenbariton »

Ta tecnost se zove presemena tecnost i u njoj ima spermatozoida tako da moze.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Po hiljaditi put: presemena tecnost sadrži spermatozoide i ukoliko se ispusti tokom odnosa, dok je penis u vagini moze doci do oplodnje jajne celije pod uslovom da je jajna celija u fazi kada je spremna za oplodnju tj ukoliko je zenski partner u plodnim danima.

presemena tecnost moze oploditi jajnu celiju i moze doci do trudnoce iako posle presemene tecnosti ne dodje do prave ejakulacije tj orgazma muskarca i izbacivanja sperme iz tela penisa. Ili ako dodje do izbacivanja samo male kolicine sperme ili ako je sperma gusta, tecna, bela, zutaa itd!

Dakle, presemena tecnost je glavni razlog zbog kog se prezervativ ili KONDOM stavlj ana pocetku odnosa a ne pred sam orgazam jer se presemena tecnost, moze poceti luciti i izbacivati iz tela penisa i u toku preigre...

Dakle, koristite zastitu ukoliko ne zelite trudnocu ili neku seksualno prenosivu bolest jer je to nacin da zastitite SVOJE telo i svog partnera.

Ako je koriscenje prezervativa prevelik problem za Vas onda se pomirite sa tim da moze doci do trudnoce, gljivicnih infekcija, bakterijskih i virusnih infekcija koje se prenose sseksualnim putem.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori