Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Ne znam za vas, ali ja ne mogu da mu odolim.Zanima me da li ga vi jedete, u kojim kolicinama, i koji vam najvise odgovara?
Pa dajte mi neki savet, jer stvarno je neizbezan u ovim vrelim letnjim danima.
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE!
Slobodno ga jedi, samo ga uračunaj. Nikako kao samostalna užina, već nakon obroka (izuzetak su specijalizovani sladoledi kao što imaju Delta i Frikom). Dve kugle su jedna ugljeno-hidratna jedinica. Osim specijalizovanih za dijabetičare, koristi one sa manje kalorija. Recimo, legendarni "Sneško" uopšte ne podiže mnogo cuker... Planiraj i uživaj!
I još nešto... Ako kupuješ u poslastičarnici, opredeli se za mali kornet, jer onaj veliki će ti podići šećer do u nedoged i držaće te dugo, što ti u životu ne treba A u mali kornet sasvim lepo stanu dve kugle i ne moraš mnogo da razmišljaš o posledicama
Pa vec sam pokusala da posle vecere ubacim sladoled, kad izadjem s drustvom, pa ga potrosim kasnije u setnji...al rekoh cisto da vidim tvoj komentar, posto nemam s kim da pricam o tome:)
Jos jedno pitanje...Da li da u kaficima bolje narucim mlecnu i vocnu porciju?... tj koja je bolja za nas?:)
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE!
Eh... nema pravila... Voćni su možda malo lakši... Na kraju, zavisi šta ćeš posle da radiš. Ako ćeš da se "trošiš" u smislu šetanja po gradu, ne moraš mnogo da mozgaš, svejedno je koji naručuješ. Takođe, zavisi kakav ti je bio šećer tokom dana... Na žalost, nemam instant rešenje Moraćeš malko da eksperimentišeš i vidiš koji tebi lično najviše odgovara, jer to je onda pravo rešenje za tebe.
Eto, sada vidiš zašto dijabetičari donose 80% odluka više u odnosu na ljude koji nemaju dijabetes