Sladoled...:)

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
halle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 12:39 am

Sladoled...:)

Post od halle »

Ne znam za vas, ali ja ne mogu da mu odolim.Zanima me da li ga vi jedete, u kojim kolicinama, i koji vam najvise odgovara?
Pa dajte mi neki savet, jer stvarno je neizbezan u ovim vrelim letnjim danima. :)
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! :)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Slobodno ga jedi, samo ga uračunaj. Nikako kao samostalna užina, već nakon obroka (izuzetak su specijalizovani sladoledi kao što imaju Delta i Frikom). Dve kugle su jedna ugljeno-hidratna jedinica. Osim specijalizovanih za dijabetičare, koristi one sa manje kalorija. Recimo, legendarni "Sneško" uopšte ne podiže mnogo cuker... Planiraj i uživaj! :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

I još nešto... Ako kupuješ u poslastičarnici, opredeli se za mali kornet, jer onaj veliki će ti podići šećer do u nedoged i držaće te dugo, što ti u životu ne treba :) A u mali kornet sasvim lepo stanu dve kugle i ne moraš mnogo da razmišljaš o posledicama :D
halle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 13, 2006 12:39 am

Post od halle »

Pa vec sam pokusala da posle vecere ubacim sladoled, kad izadjem s drustvom, pa ga potrosim kasnije u setnji...al rekoh cisto da vidim tvoj komentar, posto nemam s kim da pricam o tome:)
Jos jedno pitanje...Da li da u kaficima bolje narucim mlecnu i vocnu porciju?... tj koja je bolja za nas?:)
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! :)
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Eh... nema pravila... Voćni su možda malo lakši... Na kraju, zavisi šta ćeš posle da radiš. Ako ćeš da se "trošiš" u smislu šetanja po gradu, ne moraš mnogo da mozgaš, svejedno je koji naručuješ. Takođe, zavisi kakav ti je bio šećer tokom dana... Na žalost, nemam instant rešenje :D Moraćeš malko da eksperimentišeš i vidiš koji tebi lično najviše odgovara, jer to je onda pravo rešenje za tebe. :D
Eto, sada vidiš zašto dijabetičari donose 80% odluka više u odnosu na ljude koji nemaju dijabetes :D
Odgovori