Levemir-novi insulinski analog iz Novo Nordiska!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Levemir-novi insulinski analog iz Novo Nordiska!
Naime,kao sto sam u jednoj temi napomenuo,danas mi je jedna doktorka iz KCS rekla kako ce se uskoro pojaviti ovaj analog(ali mi se sve cini da je pomenula drugaciji naziv,jer ovaj sam nasao da se koristi vec u SAD).Kako bilo,trebalo bi da je isti kao i Lantus(Aventis) samo sto je iz Novo Nordiska i mislim da ce biti isto FlexPen.Videcemo,a ako nesto neko ima da doda,neka napise.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Trebalo bi da se pojavi tokom leta, ako sve sa papirologijom i trenutnom fazom registracije bude islo kako treba.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
"Pandan Lantusu je Novo Nordisov Levemir(r).On ce u Srbiji biti pusten u upotrebu u vec napunjenim brizgalicama za jednokratnu upotrebu(FlexPen(r)),uz koje se koriste igle NovoFine(r).Registrovan je i u karpulama (Penfil(r)) koje se koriste iskljucivo pomocu pen brizgalice NovoPen(r) 3,ali ne planiramo da ga pustimo u promet.Upotreba insulina,aplikatora i igala razlicitih proizvodjaca nije moguca,a eventualna zloupotreba moze dovesti do gresaka u doziranju i teskih posledica...
Levemir ce u promet biti pusten cim bude objavljen Sl.Glasnik sa odlukom komisije za pozitivnu listu da se Levemir(r) izdaje na teret Fonda zdravstvene zastite(odluka je vec doneta).Ocekujemo da ce se ovo desiti tokom leta,najverovatnije pocetkom avgusta."
Ovo sam dobio od predstavnika NovoNordiska za nasu zemlju.
Levemir ce u promet biti pusten cim bude objavljen Sl.Glasnik sa odlukom komisije za pozitivnu listu da se Levemir(r) izdaje na teret Fonda zdravstvene zastite(odluka je vec doneta).Ocekujemo da ce se ovo desiti tokom leta,najverovatnije pocetkom avgusta."
Ovo sam dobio od predstavnika NovoNordiska za nasu zemlju.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Ono što sam ja zapamtila je da se drugačije vezuje za receptore u organizmu u odnosu na Lantus i da je bolje i ravnomernije "otpuštanje" insulina tokom dana. Takođe, nema pikova, a doza, kada se nađe prava, je uglavnom ujednačena. Ph vrednost mu je bolja i ne peče prilikom aplikacije. Sigurna sam da će Novo Nordisk organizovati predavanja širom Srbije kako bi što više ljudi dobilo prave informacije.
-
- Saradnik
- Kontakt:
Ja to ne mogu da ti potvrdim, ali svedoci smo da svaka farmaceutska kuća sa novim proizvodom želi da bude još bolja od neke druge i da novi proizvod bude trenutni vrh. Videćemo, praksa će pokazati koji je bolji. Novo Nordisk nikada nije imao loš proizvod, tako da verujem da će i ovaj biti pogodak.
P.S. Podeliću packe admin-u
Videću da li će upaliti, a tebe niko ne sprečava da se ponovo registruješ sa imenom koje želiš 
P.S. Podeliću packe admin-u