Balanopostitis?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
HmHm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2012 1:47 pm

Balanopostitis?

Post od HmHm »

Dobar dan :)
Imao sam sexualni odnos pre oko 20 dana i to bez zastite.
Nakon dva-tri dana pojavilo mi se crvenilo na rubu glansa i ja 'prepoznam' da je to Candida i kupim Canesten kremu i nakon 5-6 dana sve je bilo normalno.
E,a onda sam procitao da je dobra krema i Gentamicin i umesto da nastavim sa Canestenom ja sam kupio Gentamicin i nakon 2-3 dana sve mi je buknulo(strasno se zacrvenilo,peklo pri kupanju i slicno...)Naravno posle sam shvatio da nisam smeo to da uradim,jer je Gentamicin antibakterijska krema i verovatno ima antibiotika u sebi,a Candida bas to voli...
E,posto ja nemam overenu zdravstvenu knjizicu,a nemam bas ni para da idem kod privatnih doktora,ja sam otisao u labaratoriju i dao bris glansa i to je kostalo nekih 400-500 dinara...Ali nisam radio bris na nesto odredjeno tipa Candida,ili Chlamidia,neko sam samo dosao i rekao(jedva,od blama) ja bih da uradim bris glansa.
I nakon dva dana odem po rezultate.ubedjen da ce pisati da je u pitanju Candida,medjutim daju mi papir na kome pise 'Zasejane podloge su ostale sterilne'.Znaci nemam nista...Ali meni to i dalje ne prolazi...Posto sam ja ubedjen da je to ipak kandida,ali da je test nije pokazao jer sam vec pre koristio Canesten,ja sam nastavio sa Canestenom,ispiranjem kamilicom,a od jutros i rastvorom borne kiseline...
Generalno stvar se dosta popravila,na glansu vise nema nikakvih crvenila i sve je ok,ali na kozici ne prolazi,ili bolje receno i tu napreduje,ali strasno sporo.
Nekad se umiri skroz i onda opet kao da je nesto iziritira i ponovo se zacrveni.
Zadnjih dva dana mi se cak javlja i sukrvica na kozici,na mestima gde se previja.
Ne pece me vise dok se kupam i generalno bolje je,ali ja ne znam koliko lecenje treba da traje,je li ovo suvise dugo?
Ponavljam,nemam knjizicu,a kod par urologa sam isao da se raspitam i pregledi bi kostali oko 50 eura,a ja to trenutno nemam.
Molim vas,ako neko ima neki savet da mi da?
x3x
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2012 1:57 am
Kontakt:

Re: Balanopostitis?

Post od x3x »

I da je bila Candida, za 5-6 dana mazanja Canestenom sigurno nije moglo proci.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd
HmHm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2012 1:47 pm

Re: Balanopostitis?

Post od HmHm »

Mene tu najvise brine to sto bris glansa nista nije pokazao.
Ako ja dobro to kapiram,ovaj 'najobicniji' bris koji sam ja uradio bi trebao da pokaze ako nesto imam(bakterije,gljivice,virusi...),pa ako pokaze nesto od toga onda ja treba da radim poseban bris za to sto mi je pokazao ovaj obicni??? :roll:

Inace,stanje od dana kada sam napisao ovaj prvi post je dosta bolje,mazem Canesten i ispiram rastvorom borne kiseline i simptomi se smanjuju,sporo,ali se smanjuju.
Odgovori