Oporavak grla posle zracenja

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pacijent82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:29 pm

Oporavak grla posle zracenja

Post od Pacijent82 »

Pre nedelju dana sam zavrsio zracnu terapiju grla(glasnih zica).Zna li neko vremenski koliko traje oporavak,kada se vraca ukus i prestaje bol u grlu.I najvaznije kako da se oslobodim slajma?Hvala
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Oporavak grla posle zracenja

Post od vasa »

upravo sam hteo nesto saznati o tome posto je moj brat pre 10 dana primio hemoterapiju i nakon nekoliko dana tesko da moze ista da pojede od bolova -eventualno da popije nesto udrobljeno al kako ce se oporaviti do sledece terapije pitam se, inace se lose oseca i nema snage da sedi,hoda i stalno iskasljava neki slajm. Ima li neko savet ikakav_?
Korisnikov avatar
Biljaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 30, 2008 10:10 pm

Post od Biljaa »

vasa napisao:upravo sam hteo nesto saznati o tome posto je moj brat pre 10 dana primio hemoterapiju i nakon nekoliko dana tesko da moze ista da pojede od bolova -eventualno da popije nesto udrobljeno al kako ce se oporaviti do sledece terapije pitam se, inace se lose oseca i nema snage da sedi,hoda i stalno iskasljava neki slajm. Ima li neko savet ikakav_?

Jel nemože da jede od bolova u grlu?
Ako je to u pitanju trebao bi da ispira grlo sa čajem od žalfije i bilo bi dobro da nadjete u apoteci clean gel pa da sa njim ispira grlo.
Sto se tice njegove malaksavosti,to je tako nažalost najčešće posle hemioterapije al svakako bi trebao da proveri krvnu sliku.

Pozdrav i srećno.
"Božija volja te nikada neće odvesti tamo gde te Božija Milost neće zaštititi."
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Za 23.11. mu je zakazana druga tura terapije a pre toga da proveri krvnu sliku.
Kupio sam aloju,ehaniceu,sok od cvekle -razne tablete za sisanje i sprej za grlo-to sam citao na netu da je dobro a ostalo sto ne moze da guta ne vredi ni da kupujem.
Svaki savet bi nam dobro dosao.
HVALA
kakohoces123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2012 11:55 pm

Post od kakohoces123 »

Kako da se oporavim posle zracenja stitne zlezde i jednjaka?
Imelda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2012 8:02 pm

Post od Imelda »

Imala sam ostecenje jednjaka od zracenja. Clear gel mi je najvise pomogao. Pre jela sam uzimala uljane AD kapi, 15 kapi buckala u ustima da se pomesa sa pljuvackom i tako sam ga progutala, to mi je malo olaksavalo bolove tokom jela, moze se koristiti i maslinovo ulje.
Odgovori