infekcija creva posle operacije

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Majamaky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2012 9:23 pm

infekcija creva posle operacije

Post od Majamaky »

Treba mi savet sto hitnije,jer ne znam sta vise da uradim.
Otac mi je operisan,pukao mu je cir na celudcu.Pre operacije je trpeo bolove 4 dana i operisan 5-i dan,,sto znaci zeludacna kiselina je bila svuda po utrobi.Sve je ocisceno i navodno sve u redu,pri tom je bio u soku 4 dana i nije mogao da dise sam(otac je pusac bio,48 cigareta dnevno).Cudo od coveka da je ostao ziv(tako doktori kazu)Otpusten iz bolnice kuci( sa terapijom controloc 3x po 1 pola sata pre jela) i zakazan pregled ili kontrola hirurga za 7 dana.Ustanovili su posle skidanja konaca da rana nije zarasla da mora da ostane ponovo u bolnici da prima antibiotike.Ostaje 4 dana u bolnici i otpusta se 06.11.2012 uz savet svaki drugi dan previjanje u domu zdravlja.Tog istog dana uvece dobija dijareju,celu noc.Sedam dana ima konstantnu dijareju ,primao je dve infuzije u domu zdravlja jer su sumnjali da je virus,medjutim na sledecoj kontroli kod hirurga upucen je infektologu zbog dijareje,i ponovo je u bolnici.Danas je 16.11.2012. na infektivnoj je i jos uvek ima dijareju,daju mu infuziju samo,jako je oslabio,hrana je uzasna i sto je najgore vise ni infuziju ne mogu da mu daju jer nema vene,nece da krene da tece(bar mi je tako rekao)Uradili su nalaz koprokulture i prate samo koliko urina izbaci dnevno iz organizma.Primio je oko 10l infuzije,kazu da tako ispiraju creva dok ne ociste sve od bakterije.Da li je ovo ispravno,ili da ga vodim na WMA.ISKRENO NE VERUJEM MNOGO VALJEVSKOJ BOLNICI
Znam da je operacija bila jako teska i rizicna ali meni otac jos vise propada ovako.
Unapred hvala
Maja
Majamaky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 16, 2012 9:23 pm

Re: infekcija creva posle operacije

Post od Majamaky »

Da napomenem!!!!
Infekciju je dobio od zeludacne kiseline pri pucanju cira i antibiotika.
Odgovori