Moze li neko da mi protumaci ove nalaze,molim vas...:
DHEA-S: 75.2 -ug/ml ref.vredn. 400-3500m 1500-4500z
FSH: 4.70 IU/l
LH: 4.3 IU/l
TESTOSTERON: 0.17 ng/ml
Treci dan ciklusa je u pitanju,hvala Vam unapred...
Moze li neko da mi protumaci ...
Ja ne mogu to da protumačim ukoliko ne znam
1. zašto ste to radili uopšte
2. koje su referentne vrednosti za treći dan ciklusa u toj laboratoriji (vrednosti dosta variraju zavisno od toga koji se reagensi koriste, lekar koji vas je poslao u tu laboratoriju možda zna te vrednosti, ali ja ne)
1. zašto ste to radili uopšte
2. koje su referentne vrednosti za treći dan ciklusa u toj laboratoriji (vrednosti dosta variraju zavisno od toga koji se reagensi koriste, lekar koji vas je poslao u tu laboratoriju možda zna te vrednosti, ali ja ne)
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Izvinite shto vam nisam odmah prosledila sve informacije,to cu sad ispraviti:endokrinolog mi je rekao da uradim te analize zbog sumnje na hormonski disbalans(simptom je bio pojachana maljavost)..Referentne vrednosti su:
FSH 3.5-12.5 IU/l
LH 2.4-12.6 IU/l
testosteron 0.05-0.73 ng/ml
insulin mi je 13.54 ulU/mL a ref.vrednosti su 2.6-24.9
Hvala vam na odgovoru!
FSH 3.5-12.5 IU/l
LH 2.4-12.6 IU/l
testosteron 0.05-0.73 ng/ml
insulin mi je 13.54 ulU/mL a ref.vrednosti su 2.6-24.9
Hvala vam na odgovoru!
Pa ovde nema nekog hormonskog disbalansa koliko vidim, sve je u granicama normale. DHEAS nije povećan (jer je to ono što je bitno kod pojačane maljavosti).
Insulin je u redu, a on je verovatno rađen zbog sumnje na PCOS (Sindrom policističnih jajnika).
Na osnovu ovoga što ste napisali, ove analize su u redu i verovatno tu nije uzrok pojačanoj maljavosti.
Kakav je menstrualni ciklus i da li ste gojazni (to pitam zbog ovog PCOS)?
Insulin je u redu, a on je verovatno rađen zbog sumnje na PCOS (Sindrom policističnih jajnika).
Na osnovu ovoga što ste napisali, ove analize su u redu i verovatno tu nije uzrok pojačanoj maljavosti.
Kakav je menstrualni ciklus i da li ste gojazni (to pitam zbog ovog PCOS)?
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!