rak pluca hitno mi treba odgovor

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
valentinna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2012 8:19 pm

rak pluca hitno mi treba odgovor

Post od valentinna »

Baba mi je pusac,pa moglo bi se reci dosta dugo. Dobila je rak pluca. Operisana je pre 16 dana,i njena pluca su sada veoma slaba. Rak je otkriven na vreme,nije zahvatio limfne zlezde i otklonjen je bez problema,takodje ni hemo terapija nije bila potrebna. Medjutim,otklonjen je i jedan deo pluca i ona vec 16 dana ima neki vazdh u plucima,ima i neku cev za izbacivanje tecnosti zato sto rana jos nije zarasla. S obzirom da je proslo 16 dana i da rana nije zarasla njoj su ''lepili'' pluca (ne znam na koji nacim) i ona je imala (ima jos uvek) ogromne bolove,rana ne zarasta bas najbolje,i ima jos uvek vazduh taj. Da li biste mogli da mi kazete na koji nacin ti bolovi mogu da se ublaze,za koliko bi rana otprilike morala da zaraste i kako je moguce otkloniti taj vazduh iz pluca? Verovatno je tezak oporavak posledica dugog pusenja ali sta je tu je.
Odgovori