Imam 24 godine i uvek sam bila zdrava osim zimskih prehlada nista vise.Ah da anemija u 16 godini kazu brzo sam izrasla od tad mi je hemoglobin uvek na donjoj granici.
Drago mi je sto mogu sa jos nekim da podelim ovo sto mi se desava i da dobijem strucno misljenje sa jos jedne strane.
Moji problemi poceli su pre sedam meseci. Osecala sam povremeno blago peckanje, u donjem delu stomaka. Cekala par nedelja da vidim da li ima nekakve veze sa mesecnim ciklusom.Nisam utvrdila slicnost. Otisla sam ginekologu na redovan godisnji pregled. Posto je utvrdila da imam pojacan sekret i promene na grlicu materice prepisala mi je povidon jod. Posle uzimanja Povidon joda to blago peckanje kao da se prosirilo i prebacilo sa donjeg stomaka malo vislje. Ginekolog kaze da su mi jajnici ok i sve je u redu sto se nje tice. To blago peckanje ne postaje jace samo pocinje da se javlja sve cesce.
Urin oktobar 2011 (nije prva jutarnja mokraca)
leukociti 2-3
epitelne celije 7-8
bakterije malo
kristali dosta CaOX
Doktorka opste prakse je rekla da je sve to ok. Ne zna sta me to boli. Dovidjenja
Pila sam caj od uve i dosta tecnosti.Posle mesec i po nije nista bolje bilo.
Ginekolog mi je onda prepisala Poliginax zbog pojacanog sekreta i IIIc nalaza. Peckanje u predelu donjeg stomaka prestaje!!!!
Znaci 4 meseca peckanja u predelu donjeg stomaka posle uzimanja vaginaleta Poliginax prestaje.
Posle nedelju dana osecam sirenje ka bubrezima. Bol u donjem delu ledja.
Urin 23.januar 2012
leukociti 5-6
epitelne celije 10-15
bakterije malo
sluz malo
Doktorka misli da je to sve ok u domenu normalnog. Nije sigurna zasto me bole ledja prepisuje mi lek za reumu. Bol se pojacava. Lekovi za reumu ne deluju ali baralgetas je pomogao do jutra.
Urin 27.januar 2012
eritrociti 3-4 bleda
leukociti 6-8
epitelne celije 10-12
bakterije dosta
sluz dosta
Doktorka daje uput za urinokulturu. Prepisala mi je zbog prevelikih bolova Pipegal dok ne dodje nalaz urinokulture. Zbog jakih bolova nisam sacekala sutradan da dam prvu jutarnju mokracu
Laboratorijski nalaz:(nije prva jutarnja)
Staphylococcus koagulaza negativan 10 000 CFU/ml
U jednom mililitru urina prisutan je mali broj bakterija. Antibiogram nije radjen.
Nalaz ukazuje na spoljasnju kontaminaciju urina.
Bolovi prestaju od pipegala.
Doktorka kaze posto je nalaz urinokulture ok. Ne zna sta je, sad je proslo. Mala upala. Nazeb. Zensko sam.
Bol ponovo pocinje. Ponovo pregled urina
Urin 14.februar 2012
Leukociti 6-8
Epitelne celije dosta
Bakterije dosta
Sluz dosta
Onda sledi nalaz urnokulture: Zasejane podloge su ostale bez porasta.
Doktorka ne zna sta ce sa mnom.Nema bakterija ali peckanje u predelu bubrega ne perstaje.
Urin 22.februar 2012
Leukociti 8-10
epitelne celije 10-12
bakterije dosta
Prepisuje mi duplu dozu Pipegala i uput kod urologa.
Pipegal pomaze da nestane bol. Novi simptomi su drhtaji i jeza po celom telu pocevsi iz bubrega.Vec nekoliko dana svakodnevno.
Ne znam da li je sa ovim povezano ali osecam bol kao u donjem delu pluca ujutru prvi put kad udahnem. Cesce nego inace kao da mi zadrhti na levoj strani kod srca (mozda moj trip posto me ovo sve izludjuje)
Zakazano mi je kod urologa za 14.mart koji nikako da dodje a bol se polako vraca, sa sve ovom jezom i drhtajima itd.
Sta vi kazete na sve ovo? Nadam se da cete mi dati neki jasniji odgovor od doktorke opste prakse. Da li je moguce da nema ni jedne bakterije posebno izdvojene a da bude to u pitanju? Hvala puno unapred.
Ako je potrebna jos neka informacija tu sam