Hormoni su mi:
Prolaktin:14.7;
Ostradol:27;
Luteorophes:9.5;
FSH:9.7
i doktori kazu da je to OK.
vec godinu dana ne ostajem trudna pa sam otisla u kliniku gde je jedan lekar predlozio Insemenaciju,s timda dva dana pre toga primim injekciju Choragon 5000 IE,kako bi se ovulacija izazvala.Sa rezultatima sperme muza je takodje sve OK.
medjutim drugi doktor je predlozio laparoskopiju pre insemenacije.
Da li vi mislite da treba ispitati jos nesto pre insemenacije i da li se mora raditi laraskopija,jer to je ipak operacija?
Molim da mi sto pre odgovorite,jer sutra trebam da primim injekciju a insemenacija je za 3 dana.
Da li ima posledica od ove injekcije i od insemenacije i kojih?
U kojim slucajevima se radi laparoskopija i postoji li neka slican metoda kojom se jajovodi mogu ispitati a da to nije "odlazak po noz"?
HITNO:za Obgyn/Pedju:Laparoskopija ili insemenacija
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 17, 2004 2:25 pm
Pozdrav Emilija,
evo ti ukratko deo odgovora na pitanje o postupku ispitivanja uzroka infertiliteta koje je ObGyn jednom pre dala:
i srecno, jane_doe
evo ti ukratko deo odgovora na pitanje o postupku ispitivanja uzroka infertiliteta koje je ObGyn jednom pre dala:
.....sa ovog topika: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3385obgyn napisao:Najcesce uzroke infertiliteta mogu biti svrstani u 4 osnovne grupe:
1. anovulatorni ciklusi
2. neprohodni jajovodi
3. snizem broj spermatozoida, nepokretljivi spermatozoidi, ili odsustvo istih.
4. problemi u seksualnim odnosima / frekvenciji ili odsustvo odnosa u vrijeme ovulacije, koristenje lubrikanta koji unistavaju spermatozoide, vaginalno ispiranje...
..... sa ovog topika: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4636obgyn napisao:Ako zelite da idete kroz ispitivanja za 'infertilitet'...... ......onda je potrebno da
1. VAs partner odnese spermu na analizu, klinika u kojoj ce to raditi ce mu dati detaljna uputstva
2. Vi treba da imate odredjen hormonalni profil:
FSH, LH, Prolaktin, TSH, estrogen, 3.dan menstrualnog ciklusa
progesteron 24.dana ciklusa, da se uradi glukoza nataste.
3. hysterosalpingogram ili laparoskopiju i test sa metilenskim plavim da se ispita propusnost tuba

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Najmanje što trebate uraditi je PCT test i HSG. Brisevi grliča materice i spermokultura trebaju biti dobri. Nije loše da se ciklus stimuliše, tj. poveća broj zrelih jajnih ćelija.
Pozdrav i puno uspeha u započetom!

-
- Aktivan član
laparoskopija
Molim vas da me razumete,jer konizacija i papa IV koje sam imala prosle godine su me bas poremetile.Sada,radjeno je ispitivanje hormona,spermogram,ultrazvucni pregled i zbunjuju me ova dva lekara,jer ovaj prvi,koji je sef Klinike kaze da se radi ovo sa injekcijom,a za 2 dana insemenacija,a ova druga doktorka,njegova asistenkinja kaze da bi OBAVEZNO trebalo raditi laroskopiju pre toga,sto mene plasi jer svaka operacija ima neku malu dozu rizika p sam se odlucila za insemenaciju.
nace juce je ova doktorka probala da uvuce katetar za insemenaciju (jer se plasila da je grlic uzan zbog konizacije i da nece mozi da katetar prodje).Jutros sam ja vrlo malo kroz sekret imala i krv,pa me brine da li je to mozda usled povrede,da me je ona malo juce povredila pri probi.Nije bilo dalje krvarenja.
Zato me zanima KADA se radi i da li neophodno raditi laparoskopiju i postoji li neka druga metoda,da nije operacija a da se moze ispitati jajovod.
nace juce je ova doktorka probala da uvuce katetar za insemenaciju (jer se plasila da je grlic uzan zbog konizacije i da nece mozi da katetar prodje).Jutros sam ja vrlo malo kroz sekret imala i krv,pa me brine da li je to mozda usled povrede,da me je ona malo juce povredila pri probi.Nije bilo dalje krvarenja.
Zato me zanima KADA se radi i da li neophodno raditi laparoskopiju i postoji li neka druga metoda,da nije operacija a da se moze ispitati jajovod.
-
- Stalni član

Najmanje što trebate uraditi je HSG, nakon provere brisa grlića, SE i Le. Hormonski status se takođe podrazumeva.
Za inseminaciju osnovni uslovi su prohodnost jajovoda, da niste stariji od 35 godina i da je spermogram solidan.
Obično se radi stimulacija ovulacije i praćenje folikula ("mehurića" na jajniku) transvaginalnim ultrazvukom 10-12-14-16 dan menstruacionog ciklusa.
Srećno!

-
- Stalni član
Draga Emilija
Setih se da sam vam preporučivao u nekom od ranijih postova da uradite Loop excisiju pošto niste rađali, a ne konizaciju!
Ne sećam se kakav vam je HP nalaz nakon konizacije.
Što se tiče uvođenja katetera za inseminaciju u materičnu šupljinu to se može olakšano izvesti pod kontrolom ultrazvuka.
Pozdrav i dobro zdravlje
Dr Peđa
Setih se da sam vam preporučivao u nekom od ranijih postova da uradite Loop excisiju pošto niste rađali, a ne konizaciju!
Ne sećam se kakav vam je HP nalaz nakon konizacije.
Što se tiče uvođenja katetera za inseminaciju u materičnu šupljinu to se može olakšano izvesti pod kontrolom ultrazvuka.
Pozdrav i dobro zdravlje
Dr Peđa
-
- Aktivan član
insemenacija
3 meseca nakon konizacije sam radila Papu i bilo je sve OK.Sinoc sam primila injekciju Choragon 5000 IE (za stimulaciju ovulacije),a sutra idemo na insemenaciju,nakon koje je doktor rekao da trebam da koristim vaginalni gel Crinone 8% (Progesteron),pa me zanima zasto se taj gel koristi i sta mogu osecati nakon insemenacije.Da li,ako me opet malo povrede pri insemenaciji i opet malo prokrvarim,to ima uticaj na insemenaciju (neka infekcija i sl).Ja imam 37god,nisam radjala,suprugu i meni su radjeni hormoni koji su OK.Meni na ultrazvuku su videli po tri folikule sa obe strane,jedna je dominantna.Ja se nadam da ce sve uspeti,pa me samo zanimaju uputstav za sutrasnji dan,nakon insemenacije (da li trebam da mirujem,sta da jedem ,pijem ili da se ponasam normalno).Inace ja sam u Nemackoj,postupak vodi sef klinike i njegovi asistenti,ali ja ipak zelim da sa vama se posavetujem.Jer ako bude trebala laproskopija,ja bih i skoknula do BG (do vas ili nekog drugog lekara koga preporucite) da cujem i nasu rec.
-
- Stalni član

Držim vam palčeve. Krem je Progesteronski preparat (smanjuje motilitet materice i podržava trudnoću) na koji neki pljuju, ali kao što vidite daje se svuda u svetu pošto i nije srpski izum.
Choragon je FSH tj. folikulostimulirajuć hormon, obično je zovemo STOP inekcija jer izaziva ili bi trebalo prskanje folikula, obično se daje 10.000ij ali može i pet duboko im.
Još jednom srećno!!!

Kakav je to doktor koji radi inseminaciju na nevidjeno? Valjda prvo treba proveriti prohodnost jajovoda. Laparaskopija nije strasna, evo ja sam juce uradila drugu laparaskopiju i nije mi nista. Posto je kod tebe papa bila IV ja se ne b igrala i preterano ti davala estrogene, uopste bi izbegavala da te kljukam hormonima. Nije bolje ono sto je lakse!
Puno srece sa inseminacijom,
Blonde
Puno srece sa inseminacijom,
Blonde

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
-
- Aktivan član
za Pedju
danas je bila insemenacija i rekli su da dodjem za 4 dana da primim jos jednu injekciju Choragon 5000 IE.Zasto se prima ova injekcija i kakva je njena funkcija posle insemenacije?
Sta moze biti od unosenja progesterona,kakve posledice?
Sta moze biti od unosenja progesterona,kakve posledice?