Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
volela bih da cujem misljenja u vezi sa ureaplazmom.ako je moguce i misljenje nekog dr posto nisam sigurna kako ovo sve funkcionise prvi put se prijavljujem na neki forum.a radi se o sledecem:
u brisu su pronasli ureaplazmu koja je lecena pre nego sam ostala u drugom stanju.suprug se nije lecio.u 12 nedelji smo izgubili bebu i sada posle pauze od 7 meseci opet pokusavam da zatrudnim.opet sam radila testiranje na ureaplazmu i rezultat je negativan.
suprug nije imao nikada simptome koji bi ga naveli na sumnju da je i kod njega prisutna ureaplazma pa me interesuje da li je zaista moguce da kod njega nije bilo ureaplazme ako su je kod mene vec otkrili????da napomenem da one ne zeli da uradi ta testiranja a ono sto mene zabrinjava jeste cicnjenica da bi opet mogala da izgubim bebu.da li je uopste moguce da ja zatrudnim ako on ima ureaplazmu i da iznesem trudnocu do kraja? koja je verovatnoca da on nije nosilac te bakterije ako je kod mene izolovana a imali smo nezasticene odnose? i da li on mora da se leci sa terapijom koja je bila i meni odredjena(doxicilin i eritromicin)?Da li je i kod muskaraca postupak lecenja isti?
hvala unapred!
Nisam dr,ali zna se da ,ako jedan od partnera ima neku infekciju,obavezno se leče oba partnera.Pogotovo ,ako ste izgubili bebu,obavezno se morate oboje prekontrolisati pre nove trudnoće.Kako to mislite,on neće da se testira ,ako želite bebu,onda mora!
verujem ja Vama ali verujte i vi meni da sam nemocna da ga ubedim da ode kod lekara i zbog toga bi bile srecna ako neko moze da mi potvrdi da postoji makar verovatnoca da on nije nuzno morao imati ureaplazmu.umirili bi me cak i statisticki podaci
u svakom slucaju,hvala na odgovoru!
Ureaplazma se pre svega prenosi polnim odnosom. Seksualni partneri mogu ne znajući uvek iznova prenositi infekciju jedno drugom.Ureaplazma (i mikoplazma hominis) pronađena u placenti i/ili endometrijumu (sluzokoži koja sa unutrašnje strane oblaže matericu) se povezuje sa infekcijom, rađanjem mrtvog fetusa, spontanim pobačajem, preranim porođajem i manjom nego što je normalno masom novorođenčeta. Oba organizma prodiru u vodenjak u drugom trimestru. Može uzrokovati horioamnionitis (zapaljenje membrana oko fetusa: horiona i amniona). Pronađena je u krvi majki koje su imale probleme sa visokom temperaturom posle porođaja.
Ova infekcija se može preneti na otprilike 40% beba koje je rodila majka sa ovakvom infekcijom. Ukoliko je majka ima, ureaplazma može da inficira pluća novorođenčeta za vreme porođaja. Uzročnik je (kao i mikoplazma hominis) respiratornih problema kod beba sa manjom telesnom težinom i meningitisa
zanima me ,kako je oguce da moj suprug nakon mesec dana izlecenne ureapalzme sad ima mikoplazmu ,a ja nemam nikakve bakterije ! i dali postoji neki biljni preparat za lecenje ovih bestija ! ? neka nam neko pomogne ,jer se spremamo za vto .....